Enerji Bakanı'ndan ilginç çıkış !

Enerji Bakanı'ndan ilginç çıkış !
Güncelleme:

Yasadışı dinlemelerle ilgili Enerji Bakanı Taner Çelik'ten dikkat çeken sözler...

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Ceyhan’dan iki günde bir tanker yüklendiğini ve Kürt petrolünün 39’uncu tankerle yola çıktığını belirtti. Ancak Yıldız giden petrolün tamamının karşılığının Halkbankası’na Kürt yönetimi tarafından yatırılmadığını söyledi. Bakan ayrıca yasadışı dinlemelerle ilgili olarak da "En çok ben dinleniyorum" dedi.

Hürriyet'ten Neşe Karabfil'in haberine göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ceyhan’dan tankerlere yüklenen ve dünyaya ulaştırılan Kürt petrolünde 39’uncu tankerin yüklendiğini belirterek “Ancak giden petrolün tamamının karşılığı yatmış değil. Karşı taraftan alıp yatırmamız lazım diyorlar. Biz sözleşmemiz gereki Halkbankası’ndan paranın yatması ve aktarılmasının doğru olacağını söyledik” diye konuştu. Yıldız bir grup gazeteciyle yaptığı sohbet toplantısında soruları yanıtladı. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakan’ı Neçirvan Barzani’nin Türkiye ziyaretinin hatırlatılması üzerine Yıldız, “Petrol akışıyla alakalı bir problem yaşanmadığını, onların Bağdat ile bir anlaşma yaptıklarını ve o çerçevede devam ettiklerini söylediler. Sade bir görüşme oldu. Önceden biz sistemi oturtmak için uğraşıyorduk. Şu anda sistem yeni bir gelişme olmazsa oturmuş durumda” dedi.

İKİ GÜNDE BİR TANKER

Petrol parasının Halkbank ’a yatırılmasıyla ilgili Yıldız şöyle devam etti: “Paranın hepsinin yatırılmadığını görüyoruz. Bir kısım miktarları sonra yatıracaklarını söylediler. Bazı anlaşmalarına göre biraz daha vadesinin uzun olduğunu söylediler. Ama biz sözleşmemiz gereği Halkbankası’ndan paranın yatması ve aktarılmasının doğru olacağını söyledik. Onlar da doğru diyorlar. Başka bir yere yatırdıklarına dair herhangi bir şey söylemediler bize. Sordum, ‘Öyle bir şey yok’ dediler. Karşı taraftan alıp yatırmamız lazım diyorlar. Karşı taraftan sanırım biraz vadeli alıyorlar ama biz net şeylerini istiyoruz. Yani ne kadar. Başka bir yere yatıp yatmadığını da tabii ki merak ediyoruz. Ederiz de.  Hukuken bir bağlayıcılığı yok ama bu şekilde olmasının doğru olacağına inanıyoruz. 39. tanker yüklendi. Bu aralar 2 güne bir tanker yükleniyor. Ama paranın hepsi gelmemiş. Ayrıca bir sorun olmaz. Sonuçta petrolün kendisi Irak’ın.”

‘EN ÇOK BEN DİNLENİYORUM’

Bakan Yıldız yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak, “En çok ben dinleniyorum. ‘Niçin en çok bizi dinliyorsunuz’ diye sormamız lazım. Selam Örgütü ile 5-10 yıl önce birileri varmış. Ne birisiyle tanışıyorum ne de görüşmüşlüğüm var ama nasıl, neye dayanarak bir ilgi kuruyorlar onu anlamıyorum. Bir insan biraz içerisinde bulunur. Mesela ‘Şöyle bir ilinti var’ deseler. Ben arkadaşlara baktırdım. Hayatımızın kesişen bir noktası olmamış ben görevimden dolayı İran’a gidiyorum. İran ile alakalı yorumlarımı da paylaşabiliyorum. Nasıl oluyor da İrancı olabiliyorsun” dedi. Neye dayanarak dinlendiğine dair avukatları aracılığıyla yasal girişimde bulunduğunu söyleyen Yıldız, “Ben numaramı hiç değiştirmedim ama onlar neyin üzerinden dinlediklerini değiştirmişler. Farklı gerekçelerle, farklı şekilde dinlediklerinde numaralarını değiştiriyorlar. Onlar beni farklı gerekçelerle dinliyorlar. Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık 2 ay önce ‘Yeni bir 6 aylık kayıt bulduk. Şu anda rekor sizde’ diye espri yapmıştı. Kesintisiz 4 yıl” diye konuştu. Şu anda dinlenip dinlenmediği sorulan Yıldız, “Ben bu konuda artık fikir yürütmüyorum. Dinleseler de dinlemeseler de istifimi bozmadan konuşmama devam ediyorum. Kötü bir his” dedi.