Enerjisa Ceo'su Mert:

Enerjisa Ceo'su Mert:

"(6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu hakkında) Organizasyonun bu sene ülkemizde yapılması Türkiye enerji sektörünün potansiyelini global sektör oyuncularına anlatmak adına çok değerli"

Enerjisa CEO’su Yetik K. Mert, 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu'na (WFER) bu sene Türkiye'nin ev sahipliği yapmasının ülke adına olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, "Türkiye enerji sektörünün potansiyelini global sektör oyuncularına anlatmak adına çok değerli" dedi. 

Enerjisa'dan, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu, EPDK'nın ev sahipliğinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu hakkında yazılı açıklama yapıldı.  

Konferansın dünya enerji piyasalarında oldukça saygın bir yere sahip olduğuna değinilen açıklamada sözlerine yer verilen Mert, "Dünya enerji piyasalarının takip ettiği bu büyük organizasyonun bu sene Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun ev sahipliği ile ülkemizde yapılması, Türkiye enerji sektörünün potansiyelini global sektör oyuncularına anlatmak adına değerli" ifadelerini kullandı.

Mert, sektörün öncü oyuncularından biri olarak, enerjiye erişim hakkı, yatırım ortamının iyileştirilmesi, düzenleyici kurallar ve düzenlemelerin şeffaflığı gibi konuların ele alındığı konferansın önemine dikkati çekerek, "Tüm sektör oyuncularını ilgilendiren bu önemli başlıkların ele alındığı WFER’i destekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın da, konferansın ikinci gününde düzenlenen gala yemeğinde, konferansa gösterdiği destekten ötürü Mert'e teşekkür plaketi verdiği belirtildi.  

Kaynak: Anadolu Ajansı