Engelli genç 5 gündür kayıp

Engelli genç 5 gündür kayıp

16 yaşındaki çocuktan 5 gündür haber alınamıyor.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 5 gündür kayıp olduğu bildirilen 16 yaşındaki Süleyman Özçelik için polis ve AKUT ekipleri arama çalışması başlattı.

Zihinsel engelli olan 16 yaşındaki Süleyman Özçelik'ten 5 gündür haber yok.

Çocuğunun bulunması için ilgili yerlere başvuran anne Vasfiye Özçelik, oğlunun zihinsel engelli olduğunu ve 5 gün önce kaybolduğunu söyledi.

Özçelik, 24 Temmuz günü, açık olan kapıdan çıktığını düşündüğü oğlunu kendi imkanlarıyla bulamadığını dile getirerek, yetkililerden yardım istedi.

Oğlunun zihinsel engelli olduğunu gözyaşları içinde hatırlatan anne "Benim oğlum birinden ne ekmek, ne su isteyebilir. Tuvaletini bile kendisi yapamaz. Bütün temel ihtiyaçlarını ben karşılıyordum. Kaybolduğunun ertesi günü emniyete giderek çocuğumun kaybolduğunu bildirdim" dedi.

'EN SON CANDAN TARHAN BULVARI'NDA GÖRÜLDÜ'
Vasfiye Özçelik emniyet tarafından kamera kayıtlarının incelendiğini ve Süleyman'ın en son Candan Tarhan Bulvarı'ndaki dolmuş durakları yakınında görüldüğünü ileri sürdü.

Caddelerde oğlunu arayan Özçelik, "Bir Allah'ın kulu demiyor ki ben gördüm. Sanki benim oğlum oradan uçtu gitti. Bütün Türkiye'ye yalvarıyorum benim çocuğumu bulsunlar. Benim çocuğum 2 gün daha böyle kalırsa yaşayamaz" dedi.

Kuşadası Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise anne Özçelik'in müracaatının ardından gerekli çalışmaların başlatıldığını ve bu kapsamda MOBESE kayıtlarının incelendiğini belirtti.

AKUT DA ARIYOR
Bu arada AKUT Kuşadası ekibi gönüllüsü Ahmet Nejat Orçan, engelli genci bulmak için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Geniş bir alanı taradıklarını belirten Orçan, şunları söyledi:

"Öz bakımını gerçekleştiremeyecek kadar özürlü, kendisini ifade edemiyor, konuşamıyor, herhangi bir şekilde bilinçli hareket kabiliyetine sahip değil. Kuşadası genelinde yapılan aramalarda sonuç alınamamış. Dolayısıyla biz de polis teşkilatına ve aileye yardım ve destek olabilmek adına bu arama faaliyetine katılmak istedik. Arama çalışmalarına deniz bölgesinde de başlayacağız."