Engelli vatandaşı sırada beklettiler !

Engelli vatandaşı sırada beklettiler !

Engelli bir vatandaş Yenikapı metrosunda çekilen bu görüntüleri ''utanın'' diyerek paylaştı.

Abdullah Ünal isimli engelli bir vatandaş, Yenikapı metro istasyonundan asansöre binmek için, yürüme engeli bulunmayan vatandaşların arasında sıra bekledi. Bu ayıbı, Ünal’ın arkadaşı videoya çekti. Görüntüler, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Farkındalık ve ‘engellilere saygı’ amacını taşıyan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün üzerinden henüz 3 hafta geçti. Ancak bu gün, çok da amacına ulaşmış gibi görünmüyor. Empati kurmadan, engellilerin yaşadığı zorlukları anlamayan insanlar, onların hayatını daha da zorlaştırıyor. 

Abdullah Ünal isimli engelli bir vatandaş, Yenikapı metro istasyonunda, engelliler ve yaşlılar için kurulmuş asansöre bindiği an, kameraya çekildi. Ünal’ın tekerlekli sandalyede olduğunu görmezden gelen vatandaşlar, asansöre binerek gidiyor. Abdullah Ünal ise, ilk binmesi gerekirken en sonda kalıyor.

"UTANIN!" DİYEREK PAYLAŞTI

Ünal, arkadaşının çektiği bu görüntüleri, kendi Facebook hesabnından  “Ben üç dakika sabreder ikinci asansörü beklerim, üç beş metre ileride yürüyen merdiven varken o insanların koşarak yanımdan geçip asansöre benden önce gitme çabaları çok ayıp, utanın artık utanın.” Diyerek paylaştı. Video, kısa sürede binlerce kişiye ulaştı.