Engelli vatandaşlar için önemli adım

Engelli vatandaşlar için önemli adım

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli'den engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldıralım, yollarını açalım çağrısı..

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli,  Marmara Caddesi’nde görme engelliler için yapılan sarı koridor çalışmasına değinerek,  “Lütfen, sokaklarda, sarı koridoru görme engelli vatandaşlara bırakalım, engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldıralım, yollarını açalım” çağrısında bulundu.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü’nde, (başta görme engelliler olmak üzere) Avcılar’da yaşayan engelli vatandaşlar ile görüşerek sorunlarını dinledi,  Belediyenin başlattığı sosyal projeler hakkında bilgi verdi...

15 Ekim 2014 Çarşamba günü, makamında engelli vatandaşları ağırlayarak tek tek ilgilenen Başkan Dr. Toprak Benli, sokaklarda, engelli vatandaşların yaşadığı sıkıntılara değinerek,  “Engelli vatandaşların önündeki engellerin kaldırılması için trafik zabıtası kuruyoruz” dedi.

Bu konuda eğitimin önemine vurgu yapan Başkan Dr. Toprak Benli,  “Engellilerin engellerinin kaldırılması” için duyarlılaştırma çalışması yürütüleceğini belirterek, “ Örneğin beyaz baston ne anlama geliyor? Görme engelli anlamına geldiğini anlatmalıyız. Eğitici afişler hazırlanacak.  Sarı çizgi görme engelliye terk edilen çizgidir. Kimse tarafından işgal edilmemelidir.  Ekiplerimiz bu konuda halka bilgi verecekler” açılamasında bulundu. Avcılar Marmara Caddesi’nde görme engelliler için yapılan sarı koridor çalışmasına değinen Başkan Dr. Toprak Benli, vatandaşlara yönelik olarak da, “Lütfen, sarı koridoru görme engelli vatandaşlara bırakalım, engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldıralım, kaldırımlara park yapmayalım, yollarını açalım” çağrısında bulundu…

“ENGELLİ MECLİSİ OLUŞTURULACAK”

Konuşmasında “Engelli vatandaşlara kapımız sonuna kadar açık” diyen Başkan Dr. Handan Toprak Benli, şöyle devam etti: “Başlattığımız sosyal projelerin özünü “Önce İnsan” sloganı oluşturuyor. Dezavantajlı grup içinde yer alan bakıma muhtaç yaşlı ve engelli vatandaşlar için “Bakım Evi” kuruyoruz, önümüzdeki yıl açılacak. Ayrıca, Kent Konseyi’nde “Engelli Meclisi”de oluşturuyoruz.  Biz, engellilere yönelik tespit ettiğimiz çalışmaları yürütüyoruz.  Ancak,  Engelli Meclisi’nde belirlenecek istekler, talepler de karara dönüştürülecek ve Meclis toplantılarımızda 1. Madde olarak görüşülecektir.”

“ENGELLİLER İÇİN ÇAĞRI SİSTEMİ KURUYORUZ”

Avcılar Belediyesi’nin görme ve işitme engelli vatandaşlar için çalışmasını başlattığı projeleri anlatan Başkan Dr. Toprak Benli, “Türk Telekom aracılığı ile “Acil Çağrı Sistemi”ni kuracağız. Görme ve işitme engelli vatandaşlarımız bu sistemi kullanarak, mesaj bırakarak, Belediyemize ve herkese kolayca ulaşabilecekler. Yine Görme engelli vatandaşlarımız için trafikte karşıdan karşıya geçerken, mutlaka sesli uyarı sistemi olacak. Bu konuda da ilgili makamlara yazı yazdık” diye konuştu.

Bu arada, Başkan Dr. Toprak Benli’ye teşekkür eden engelli vatandaşlar, “Avcılar’da her konuda büyük gelişme var.  Bize yönelik yapılan hizmetlerden dolayı, Avcılar’da yaşayan engelliler olarak Başkanımızla gurur duyuyoruz” dediler. Edirne Taşköprü’lü  Bahattin Akgün adlı engelli vatandaş da Başkan Dr. Toprak Benli için yazdığı “Canım Anam” şiirini okudu.

Öte yandan, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü’nde Avcılar Belediyesi’nin düzenlediği Gör(e)memek nedir Bilir misiniz?  Bizimle görmek ister misiniz? vurgusuyla yapılan etkinlik kapsamında, bazı vatandaşlar, gözüne bir bandaj bağlayarak, eline beyaz görme bastonu alıp yürüyerek, bu özel güne dikkat çekti. Vatandaşlar, duygularını yazarak dile getirdikleri mektupları ise Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ile paylaştı.