ENGELLİLERE TOPLU KONUT YAPILIYOR -KAYSERİ'DE BİR DERNEK TARAFINDAN BAŞLATILAN PROJE İLE BİN ENGELLİNİN EV HAYALİ GERÇEK OLUYOR -ENGELLİLERDEN BAŞKA KİMSENİN SAHİP OLAMAYACAĞI KONUTLARIN 2012 YILINDA BİTİRİ

ENGELLİLERE TOPLU KONUT YAPILIYOR     -KAYSERİ'DE BİR DERNEK TARAFINDAN BAŞLATILAN PROJE      İLE BİN ENGELLİNİN EV HAYALİ GERÇEK OLUYOR     -ENGELLİLERDEN BAŞKA KİMSENİN SAHİP OLAMAYACAĞI      KONUTLARIN 2012 YILINDA BİTİRİ

Hakan Can Şahin - Kayseri'de bir dernek tarafından başlatılan proje ile engellilerin ev hayali gerçek oluyor.

Hakan Can Şahin - Kayseri'de bir dernek tarafından başlatılan proje ile engellilerin ev hayali gerçek oluyor.

Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılıç, AA muhabirine yaptığı konuşmada, engelli vatandaşları ev sahibi yapmak için Anadolu Engelliler Kenti Toplu Konut Yapı Kooperatifi'ni kurduklarını bildirdi.

Engelliler için yapılan konutların Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) proje örnekli olduğunu belirten Kılıç, şunları söyledi:

"70 milyon TL'ye mal olacak ve 220 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen konutların yanına, ayrıca engellilerin rahatlıkla kullanabilecekleri, bakım merkezi, havuz, spor alanları, sağlık merkezleri ve çocuk oyun alanları da inşa edilecek. Kooperatifimize kayıt yaptıran engelli bin üyemiz, 2 bin TL peşinat ve asgari ücretin yarısı taksitlerle ev sahibi olacak. Engelli vatandaşlarımızın hayali olan bu proje ile yapılan 120 metrekarelik evlerde üyelerimiz, çok daha kaliteli bir yaşam sürecek."

Kılıç, temeli atılan ve yapımı devam eden 7 bloğu 2012 yılında bitireceklerini ve 200 konutu üyelerine teslim edeceklerini, Mart ayı içerisinde ise bu bloklar için alt yapı çalışmalarının başlatılacağını söyledi.

Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kooperatifimize engelliler haricinde kimse üye olamıyor. Konutlarımız engelliler düşünülerek dizayn ediliyor. Bu tip bir projenin benzerinin Türkiye'de olmadığını biliyorum. Ancak dünyada var mı bilmiyorum. Binalarda engellilerin hayatını kolaylaştırabilecek her türlü imkana yer verdik. Bina girişlerine tekerlekli sandalyeli engellilerimiz için rampalar yapılırken, asansörlerde ve kapı zillerinde de görme engelliler için kabartma yazı kullanılacak. Ayrıca ev içerisindeki, banyo, tuvalet, lavabo ve mutfakta yine engellilerin hayatını kolaylaştırmak için dizayn edilecek. İşitme engelliler içinde işaret levhaları kullanılacak."

-ÜYELER MEMNUN-

Bunun kendileri için çok büyük bir proje olduğunu ifade eden Kılıç, böyle bir projenin hayata geçirilmesinden dolayı üyelerin çok memnun olduğunu sözlerine ekledi.

Yüzde 50 özürlü raporu olan Selma Kayman da, kendisinin 1999 yılından bu yana dernek üyesi olduğunu belirterek, "Kendimize ait bir eve başımızı sokabilmek için sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Yüzde 70 özürlü raporu bulunan Sitem Dulda ise, hayatında hiç bir zaman kendisine ait bir taşınmazı olmadığını kaydederek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ben Argıncık Mahallesi'nde bir evin bodurum katında kirada yaşıyorum. Böyle bir projenin hayata geçtiğini duyduğumda çok heyecanlandım, çünkü böyle bir şey benim ve benim gibiler için bir hayaldi. Artık kendime ait bir evim olacak. Bundan daha güzel ne olabilir ki. Benim gibi engellileri ev sahibi yapacak olan derneğimize teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde bir evimiz olacak."