''Engellilerimize küçücük fırsatlar verildiğinde büyük işler başarıyorlar''

''Engellilerimize küçücük fırsatlar verildiğinde büyük işler başarıyorlar''

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, engelli vatandaşlarımızın, hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda devlete de, topluma da önemli görevler düştüğünü belirtti.

Son yıllarda engellilere yönelik özellikle farkındalık çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiğine dikkat çeken Şahin, şöyle devam etti:

“Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için küçük büyük herkesin, hepimizin yapabileceği pek çok şey var. Bu doğrultuda hükümetimiz ilgili bakanlıkları aracılığıyla gerekli yasal düzenlemeleri yaptı. Ve farkındalık ve erişebilirlilik çalışmalarına hız verdi. Hayat bir imtihan. Şüphesiz hepimiz farklı bir şekilde imtihan oluyoruz. Engelli olmak da bir tercih meselesi değil. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin işini kolaylaştırmak, önlerini açmak bizim için bir insanlık vazifesi. Hepimize düşen engelli kardeşlerimizin günlük hayatta daha fazla var olmalarını sağlamaktır. Bize düşen engelli bireylerimizi topluma kazandırmaktır.”

Gaziantep’i “Engelsiz kent” yapma hedefiyle yaptıkları çalışmaları aktaran Şahin, bu doğrultuda engellilerin eğitimine ayrı bir önem verdiklerini vurguladı.

Engellilerin sorunlarını ve yaşadıklarını daha iyi anlayabilmek için belediye bünyesinde Engelliler Daire Başkanlığını kurduklarını anlatan Şahin, “Türkiye’de ilk defa kurulan Engelli Daire Başkanlığımızla, hem daire başkanlığımız bünyesinde hem de belediyemizle çalışan engelli personelimizle farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Engellilere küçücük fırsatlar sunulduğunda büyük projelere imza attıklarının altını çizen Şahin, “Kendileri ile beraber diğer engelli kardeşleri için de büyük büyük işleri başardıklarının yakın şahidiyim. Yola çıkarken söylediğimiz önemli bir şey vardı. Burada, bu şehirde herkes mutlu olmadıkça, biz mutlu olmayacağız; herkes huzurlu olmadıkça biz huzurlu olmayacağız. Engelsiz bir Gaziantep için, ulaşılabilir bir Gaziantep için birlikte çalışacağız.”dedi.