Engin Alan'a yemek parası şoku

Engin Alan'a yemek parası şoku

Alan’dan hapiste yediği yemeğin parasını istediler.

Balyoz kumpasıyla ömründen 4 yıl çalınan emekli paşa Engin Alan, özür beklerken borçlu çıktı. Devlet, hapiste yediği yemek için Alan’dan 850 lira istedi.

Rezaleti, efsane komutanın kızı Tülin Alan duyurdu ve sordu:  4 yıl için 850 Lira istiyorlar. Çalınan yılların hesabını kim verecek!

Emek­li Kor­ge­ne­ral, MHP Mil­let­ve­ki­li En­gin Alan, yıl­lar­ca Ku­zey Ira­k’­ta te­rör ör­gü­tü PKK ile mü­ca­de­le et­ti. Özel Kuv­vet­ler Ko­mu­tan­lı­ğı yap­tı. Te­rö­rist­ba­şı Ab­dul­lah Öca­la­n’­ı Ken­ya­’da ya­ka­la­yıp Tür­ki­ye­’ye ge­tir­di. Sa­yı­sız ma­dal­ya ve ba­şa­rı bel­ge­si sa­hi­bi olan Alan Pa­şa, 2010 yı­lın­da Bal­yoz Da­va­sı kap­sa­mın­da tu­tuk­la­na­rak ce­za­evi­ne gir­di.

alanyemek-230x300.jpgtwit­te­r’­dan is­yan et­ti

Kum­pas ol­du­ğu or­ta­ya çı­kan da­va kap­sa­mın­da 4 yıl bo­yun­ca tu­tuk­lu yar­gı­la­nan ve geç­ti­ği­miz ha­zi­ran ayın­da ser­best ka­lan Alan, ön­ce­ki gün bü­yük bir şok ya­şa­dı. Dev­let, Ala­n’­dan ha­pis­te ye­di­ği ye­mek­le­rin pa­ra­sı­nı is­te­di. Bu­nu da En­gin Ala­n’­ın kı­zı Tü­lin Alan Pek­koç du­yur­du. Sos­yal pay­la­şım si­te­si twit­te­r’­da yaz­dı­ğı me­saj­la du­ru­ma tep­ki gös­te­ren En­gin Ala­n’­ın kı­zı, şu ifa­de­le­ri kul­lan­dı: “En­gin Ala­n’­dan 4 yıl ha­pis­ha­ne­de ye­di­ği ye­me­ğin pa­ra­sı is­te­ni­yor; 850 TL! Öm­rün­den ve biz­den ça­lı­nan yıl­la­rın he­sa­bı ne ola­cak pe­ki? Bu da ce­za­nın ile­til­di­ği teb­li­gat.”

‘Gün­de 50 ku­ruş­luk ye­me­k’

Tü­lin Ala­n’­ın bu skan­da­lı de­şif­re et­me­siy­le, kum­pas da­va­sı Er­ge­ne­ko­n’­dan yar­gı­la­nan Tun­cay Öz­ka­n’­ın kı­zı Naz­lı­can Öz­kan da tep­ki­si­ni di­le ge­tir­di. Naz­lı­can Öz­kan twit­te­r’­da şun­la­rı yaz­dı: “Böy­le bir saç­ma­lık ol­maz. Ken­di is­te­ğiy­le pan­si­yon­da kal­ma­dı, ko­lun­dan tu­tup içe­ri tık­tı­nız. Ver­me­sey­di­niz o za­man ye­mek. Ay­rı­ca is­te­nen mik­tar­da da bir tu­haf­lık var.

4 yıl ya­ni or­ta­la­ma 1400 gün için 850 Li­ra… Gün­de 50 ku­ruş­ et­me­yen ye­mek mi ver­di­niz?”