Lodos denizle karayı birleştirdi

Lodos denizle karayı birleştirdi

Erdek’te deniz kara ile birleşti, tekneler suya gömüldü

Balıkesir’in Erdek sahilinde şiddetli lodos hayatı olumsuz etkilerken, deniz ile kara birleşti. Kabaran denizde oluşan dalgalar balıkçı teknelerini batırdı.

Erdek’te sabah saatlerinde etkili olan lodos, balıkçı barınağındaki tekneleri batırdı. Sahil bandında batan teknelerin molozları lodosun ne kadar şiddetli olduğunu gözler önüne serdi. Hızı zaman zaman saatte 80 ile 100 kilometreye ulaşan lodos sebebiyle oluşan dalgalardan balıkçı barınağında restoran olarak kullanılan 20 metrelik bir tekne parçalandı. Tekne kısa sürede sulara gömülürken, ardından da 7 ve 5’er metre boyutundaki 2 balıkçı teknesi battı. Akşam saatlerinde etkisini artıran lodosun oluşturduğu dalgalar, parçalanan teknelerden kopan molozları sahil bandına taşıdı. Azgın dalgalar, yürüyüş yolunu tamamen kapatırken, molozlar sebebiyle yürüyüş yolu harabe bir görünüme kavuştu. Denizin kara ile birleştiği sırada bir otomobil denize sürüklenmekten son anda kurtuldu. Sürücünün dikkati sayesinde denize düşmekten kurtulan otomobil kıyıya vuran dalgaların arasında yoluna devam etti.

LODOS DENİZLE KARAYI BİRLEŞTİRDİ - FOTO-GALERİ

Balıkçılar, teknelerini dev dalgalardan kurtarmak için çeşitli yollara başvururken kimileri de uzaktan seyretti. Erdekli balıkçılar, "Çok sert hava esince Erdek bu halde. Tekneler battı. Dozerle çıkarılan tekne kalıntıları bunlar. Birkaç gün daha esecek diyorlar. Lodos estiği zaman böyle oluyor." dedi.

Yarına kadar devam etmesi beklenen fırtına sebebiyle sahilde tekneleri bulunan balıkçıların tedirgin bekleyişi sürüyor.