Erdem Başçı toplantıya katılmadı

Erdem Başçı toplantıya katılmadı

Erdoğan'ın tepki gösterdiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın toplantıya katılmaması iddialara yol açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerinin hedefi olan Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın bankanın bugünkü kritik toplantısına katılmaması heyecan yarattı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ’ın dün çok sert sözlerle eleştirdiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı,bugün Banka Meclisi toplantısına katılmadı. Başçı’nın bugün mesaiye gelmemesi Ankara kulislerinde yine istifa söylentileri dolaşmasına yol açtı. Ancak Hürriyet gazetesinden Neşe Karanfil'in haberine göre, Merkez Bankası yetkilileri, Başçı’nın sağlık kontrolü nedeniyle bugünkü toplantıya katılamadığını, yarın öğleden sonra görevinin başında olacağını ilettiler. Başçı dün de banka ekonomistleri ile ilgili toplantıya katılmamıştı.

'YARIN GÖREVİNİN BAŞINDA'

Merkez Bankası Sözcüsü ise Başkan Erdem Başçı'nın toplantıya gelmemesiyle ilgili olarak, " Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, bugün sağlık kontrolü yaptırdı. Önemli bir sağlık problemi bulunmamaktadır. Yarın öğleden sonra görevinin başında olacaktır" açıklamasını yaptı.

Erdoğan'ın dün Merkez Bankası'nın faiz indirimini yetersiz bulduğunu söyleyerek yaptığı sert eleştirilerin ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın akşam saatlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 2,5 saat süren bir görüşme yapması dikkat çekmiş, kulislerde Babacan'ın istifa ettiği söylentileri konuşulmuştu.