Erdemli’de Çocuklar Camiyle Buluştu

Erdemli’de Çocuklar Camiyle Buluştu

Mersin'in Erdemli ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Erdemli Müftülüğünce Erdemli Merkez Camii'ne davet edilen çocuklara cami tanıtıldı.

- Mersin'in Erdemli ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Erdemli Müftülüğünce Erdemli Merkez Camii'ne davet edilen çocuklara cami tanıtıldı.

Camilerin bölümlerinin detaylı olarak anlatıldığı etkinlikte, çocuklar mihrapta durdu, minbere ve kürsüye çıktı. Çocuklara caminin diğer bölümlerini de yakından inceleme fırsatı verildi.

Etkinlikte konuşan Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, “Bu yılki programımızın içeriği ‘Toplumumuzun kalbi olan camilerde buluşalım, cami ve gençlik teması’ idi. Çocuklarımızı camimizde misafir ettik. Onlara camimizi tanıttık, böylelikle camilerle çocuklarımızın buluşmasını sağladık. Camilerimizi, ibadethanelerimizi onlara uygun hale getirmek için Diyanet İşleri Başkanlığımızın verdiği direktiflerle bu yıl bu tema üzerinde yoğunlaştık. Çocuklarımıza camiyi hatırlatacak, onların camileri sevmesini sağlayacak birtakım dini yayınlarda hediye ettik. Camilerimizi çocuk sesleriyle cıvıl cıvıl ve neşeli görmek dileğinde bulunuyoruz. Bu vesileyle bütün din görevlisi kardeşlerimizin ve bütün camiamızın “Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı da tebrik ediyorum” dedi.

Çocuklara da seslenerek camilerin asıl sahibinin çocuklar olduğuna dikkat çeken Türkmenoğlu, “Camiye varırız da acaba nasıl karşılanırız, bizi dışarı mı çıkarırlar düşüncesinde olmayın. Camilerimizin esas sahibi olan siz çocuklarımızsınız. Çünkü biz toplum olarak her şeyimizi sizlere emanet edeceğiz. Toplumumuzun geleceği olan da sizlersiniz. Toplumumuzun kalbi olan camimize gelmenizden dolayı sizlere özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şehit Öğretmen Hacı Ömer Serin İlköğretim Okulu’ndan etkinliğe katılan 42 öğrenciye çeşitli hediyeler verilerek, ikramda da bulunuldu.

ERDEMLİ’DE ÇOCUKLAR CAMİYLE BULUŞTU

ERDEMLİ’DE ÇOCUKLAR CAMİYLE BULUŞTU

ERDEMLİ’DE ÇOCUKLAR CAMİYLE BULUŞTU