Erdemli’de Cumhuriyet Ve Kadın Konulu Etkinlik

Erdemli’de Cumhuriyet Ve Kadın Konulu Etkinlik

Erdemli Kadın ve Emek Dayanışma Yardımlaşma Derneği tarafından “Cumhuriyet ve Kadın” konulu bir etkinlik düzenlendi.

- Erdemli Kadın ve Emek Dayanışma Yardımlaşma Derneği tarafından “Cumhuriyet ve Kadın” konulu bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Erdemli Kaymakamı Osman Taştan ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ‘da katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kaymakam Taştan, “Bilime, yeniliklere açık, modern demokratik bir toplum inşa etmemizin ve model bir ülke olmamızın yolunu açan nesle minnet duyuyoruz” dedi.

Taştan, “Biz ecdadımızın yardım ve hoşgörü ruhunu hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Bütün dünyanın çok daha huzurlu ve çok daha güzel olması için kadınımızla erkeğimizle çok daha fazla çabalayacağız. Kadın derneğimizi de bu güzel etkinliği düzenlediği için yürekten kutluyorum. Dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da, “Ecdadımızın geçmişte bıraktığı topraklarda şuan kaos olduğunu, huzursuzluk olduğunu, insanların insanları boğazladığını görüyoruz. Oysa bizim atalarımız o yerlere gittiğinde oralarda huzuru hakim kılmışlardı. Dayanışma ve insan sevgisini, medeniyeti hakim kılmışlardı. Biz bugün elbette ki bizi biz yapan değerlere sahip çıkacağız, yaşatacağız. En önemlisi de Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Atalarımızın canıyla kanıyla bedel ödeyerek bize çok değerli bir emanet bıraktıklarının farkındayız. Bu emanete sahip çıkma adına düzenlenen bu tür etkinlikleri önemsiyor, emeği geçenleri de tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Nesrin Sorver ise, dernek olarak Türk kadınını Atatürk’ün çizdiği yolda, layık olduğu değere taşımayı görev edindiklerini kaydetti.

Lagün Kafe'deki etkinlikte müzik dinletisi de gerçekleştirildi.

ERDEMLİ’DE 'CUMHURİYET VE KADIN' KONULU ETKİNLİK

ERDEMLİ’DE 'CUMHURİYET VE KADIN' KONULU ETKİNLİK

ERDEMLİ’DE 'CUMHURİYET VE KADIN' KONULU ETKİNLİK