Erdoğan açılış töreninde müjdeyi verdi

Erdoğan açılış töreninde müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitsi Külliyesi'nin açılışında metro müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Külliyesi'nin açılış törenine katıldı. Erdoğan, "Keçiören metrosu Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Külliyesi'ne bağlanacak. Böylece Üniversite şehir içine çekilmiş olacak" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

'Yıldırım Beyazıt Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerine hayırlıbi bir yıl diliyorum. Bugün yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Ankara için tarihi bir an yaşıyoruz. Projeyle bizzat ilgilendim. Dolayısıyla proje, iyisiyle kötüsüyle fakire aittir. Şu anda, hamdolsun 13- 14 bin öğrencisi var. Bu YBÜ'nün çekim alanı oluşturduğunun göstergesidir. Milletin iradesi neyse hayırlısı ise o olavaktır.

Türkiye binlerce yabancı öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi beynelminel bir üniversite oluyor. Sizlerin de bu özveri ile çalışmanız gerekir. Sizlerin de çok iyi bildiği gibi burası 1402 yılında Yıldırım Beyazıt ile Timur arasında Ankara savaşının yaşandığı bir yerdir.

Yıldırım Beyazıt bu savaşta ordusundaki bazı hainlerin yüzünden teslim olmak zorunda kalmıştır. Her iki tarafta ağır kayıplar verdi. Bu savaştan en zararlı çıkan Osmanlı oldu. 11 yıl fetret devrine girdi.  Bu dönem nedeniyle İstanbul'un fethi gecikti.

FETRET DÖNEMİ YAŞIYORUZ

İslam alemi, Türk dünyası büyük fetret dönemi yaşıyor. Müslümanlar kendi kapı komşularına adeta düşman nazarı ile bakıyor. Yıllarca bize arapların bize ihanet ettiği sırtımızdan bıçakladığı söylendi. Onlara da Osmanlının onları sömürdüğü anlatıldı. Gerçek hadiseler yerine anlatılan safsatalarla birbirlerine düşman ettiler Bizim Sünnilik Şiilik diye bir derdimiz yok. Biz islam çatısı altında toplandık. Müslümanları karamsar tabloya mahkum etmek isteyenler yeni bir fetret dönemi isteyenlerdir. Buna fırsat verilmeyecektir.

MÜJDEYİ AÇILIŞ TÖRENİNDE VERDİ

"Keçiören metrosu Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Külliyesi'ne bağlanacak. Böylece Üniversite şehir içine çekilmiş olacak" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Başbakan Yıldırım, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminden itibaren üniversitelerin memleketin her tarafına yayılması hedefi çerçevesinde 76 üniversiteye ilave olarak 117 üniversite daha açtıklarını belirtti.

Üniversitelerin Türkiye'nin her köşesinde olmasının, gençlerin en iyi şekilde yetişmesi anlamına geldiğini vurgulayan Yıldırım, "Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde de ecdadımızın şanına yakışır, bizim kültürümüzü, tarihimizi, kimliğimizi en iyi şekilde temsil edecek, ruhu olan bu kampüsün yapılmış olması ayrıca iftihar vesilesidir. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın bizatihi talimatlarını uygulayarak, kendi tarihimize, kültürümüze uygun bir kampüs oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Külliye'nin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Başbakan Yıldırım, Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin, öğrenci sayısına oranla yurt dışından en fazla öğrencisi olan yükseköğretim kurumu olduğuna dikkati çekti.

Yıldırım, "91 ülkeden bin 800 öğrenci de burada okuyacak, burada geleceğe hazırlanacak ve memleketlerine döndüklerinde ülkemizin gönüllü elçisi olacaklar." ifadelerini kullandı.

AA