Erdoğan: Ağır ifitralara maruz kaldım

Erdoğan: Ağır ifitralara maruz kaldım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30. İSEDAK Toplantısı'nın açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30. İSEDAK Toplantısı'nın açılış töreninde konuştu.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezindeki, 30. İSEDAK Toplantısı'nın açılış töreninde konuşan Erdoğan İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşına dikkat çekti ve bunun çözümünün yegane yolunun birlik olduğunu vurguladı.İşte o konuşmadan satır başları...

"Siz misafirlerimizi ağırlamaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. İSEDAK çalışmalarını 5 yıl süre ile birlikte sürdüreceğiz. İSEDAK'ın tüm insanlık için hayırlı adımlar atması hepimizin gayesi olacaktır. Niyetimiz hayır inşallah akıbet de hayır olacaktır. Allah'tan yolumuzu bahtımızı açık etmesini diliyor ve bunun için dua ediyorum.

"SESİMİZ ÇIKIYOR MU, HAYIR"

Komşusu açken herkesi uyaran bir rehberin peşinden gidiyoruz.Mesele sadece yoksulluk sadece gelir dağılımındaki adaletsizlik değil. İslam coğrafyası tarihinde hiç olmadığı kadar kan ve gözyaşı ile anılır hale gelmiş durumda. Hemen her gün bir kaç tane kerbelaya denk geliyoruz.Kadınlarımız ölüyor, çocuklarımız anasız babasız kalıyor. Mescitlerimiz katliam mekanlarına dönüştürülüyor. Sesimiz çıkıyor mu? Konuşabiliyor muyuz? Hayır, bizler gerek içimizdeki sorunları, gerek dışarıdan gelen saldırıları durdurabilecek bir güce sahibiz. Eğer istenirse Irak'ta akan kan durdurulabilir.

"BUNA DAHA NE KADAR TAHAMMÜL EDECEĞİZ?"

Dışarıdan gelenler İslam coğrafyasının petrolünü, elmasını, ucuz iş gücünü seviyorlar. Anlaşmazlıklarını seviyorlar, inanın bizi sevmiyorlar. Bizim ölümüzü, bizim çocuklarımızın ölüsünü seviyorlar. Buna daha ne kadar tahammül edeceğiz?İslam coğrafyasının tamamına bir davet yapıyorum. Ne olur şöyle kenara çekilelim ve manzaraya bir bakalım. Kim kazanıyor, kim kaybediyor? Aramızda var olan sorunlardan kazanç sağlayan kim?

"BİZDEN RAHATSIZ OLUYORLAR"

Batı medyası tarafından en ağır iftira ve hakaretlere maruz kaldım. Afrika'daki söylediğim bir tez için hedef haline getirildim. Müslümanlara hiç tereddüt etmeden geri yaftasını yapıştıranlar adaletsizlik konusundaki uyarılarımız duymazdan geliyorlar. Bizim sorgulamamızı istemiyorlar.Bizim dünyanın tamamında ayrım yapmaksızın yoksulların hakkını savunmamızdan rahatsız oluyorlar.Biz petrol uğruna, altın uğruna canlara, çocuklara kıyanlardan olamayız. Biz terörün tarafında duramayız. Biz onlara karşı da birbirimize karşıda kıyıcı ve kırıcı olamayız.

"YEGANE YOL BİRLİKTİR"

Tarihin en talihsiz günlerini yaşayan İslam coğrafyasında krizlerden çıkışın yagane yolu birliktir. İnanın her sorunun üstünden gelebiliriz. Dikkatinizi çekiyorum İslam İş Birliği Teşkilatı dünyada üye sayısı en fazla olan örgüttür. BM çocuklarımızın akan kanına sessiz kalırken biz buna seyirci kalamayız.Dünya barışana daha büyük katkılar sunabiliriz. Her yoksulun elinden tutabiliriz. Küresel ekonomiye istikamet çizebiliriz. Tek ihtiyacımız olan ittifaktır, birliktir.

"BM'NİN REFORMA İHTİYACI VAR"

BM'nin 5 daimi üyesi içinde bir tane Müslüman ülke yok. Bakıyorsunuz işte tablo ortada. Avrupa,Asya, Amerika. Meshebi anlamda, dini anlamda yapı tek tip. Adaletin olmadığı bir yapı dünyaya güven telkin edebilir mi? Geçici üyelerin bir anlamı yok. Her şey daimi üyelerin dudağına bakıyor. Irak'ta Suriye'de yaşananlara baktığınız zaman oradan hiç bir ses çıkmıyor. BM'de söyledim. Unutmayın dünya beşten büyüktür ama maalesef şu anda dünya beşe mahkumdur. Dünyayı bu mahkumiyetten kurtarmamız gerekiyor. BM'nin bir reforma ihtiyacı vardır.