Erdoğan için RTÜK'te ittifak yaptılar !

Erdoğan için RTÜK'te ittifak yaptılar !

RTÜK'ün muhalif partilere mensup 4 üyesi, “Erdoğan’ı durdurun” diye YSK’ya ortak şikayette bulundu.

“Erdoğan’ın adı geçtiği zaman YSK başvuruları otomatik olarak reddediyor” diyen RTÜK üyeleri, bu duruma da bir formül buldu ve şikayet dilekçelerinde Erdoğan’ın adı yerine “Tarafsız olması gereken kişi” ifadesini kullandı.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre RTÜK’ün CHP’li üyeleri Süleyman Demirkan, Ali Öztunç, MHP’li üye Esat Çıplak ve HDP’li üye Ersin Öngel’in ortaklaşa imzaladıkları bildiri şeklindeki şikayet dilekçeleri özetle şöyle:

SORUMLULUK YSK’DA

İçinde bulunduğumuz genel seçim döneminde, YSK’nın yayınların denetiminden sorumlu olduğu, etkili denetim için de yayın tespit ve değerlendirmelerinin tam ve eksiksiz yapılmasının zorunlu olduğu açıktır. Canlı ya da banttan yayınlarda hangi siyasi partilere ve görüşlere, ne kadar süre ile ve hangi yayın saati diliminde yer verildiğinin tespiti ile bir siyasi parti lehine veya aleyhine yapılan tüm yayınların dikkate alınması önemlidir.

TARAFSIZ OLMASI GEREKEN KİŞİ

Son iki seçim döneminde olduğu gibi bu dönemde de, siyasi kimliğe sahip olmayan, doğrudan siyasi kişilik olarak algılanmayan ya da siyasi tarafsızlığı olması beklenen kişilerin, canlı yayınlarda açıklamalar yaptığı dikkati çekmektedir. Kimden gelirse gelsin, seçim döneminde yasaklara aykırı düşen konuşmalar da YSK tarafından değerlendirilmelidir.