Erdoğan iptal etti ! Türkiye'ye dönüyor

Erdoğan iptal etti ! Türkiye'ye dönüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi ziyarette bulunduğu Romanya'dan erken dönüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için bulunduğu Romanya'da, Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis tarafından törenle karşılandı. DHA'nın haberine göre, akşamki programını iptal eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye erken dönme kararı aldı.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gelişlerinde, makam aracından indikten sonra Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ve eşi Carmen Iohannis ile selamlaştı. İki ülkenin milli marşlarının çalındığı törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan tören kıtasını Rumence "İyi günler" anlamına gelen "Buna ziva" diyerek selamladı.

Cumhurbaşkanlarına eşlerinin de eşlik ettiği törende, heyetlerin takdiminden sonra tören kıtası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis'i selamlayarak alandan ayrıldı.

28608596.jpg
Erdoğan, Romanya'da ilk olarak Bükreş Türk Şehitliği'ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Aynı makam aracıyla tören alanından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geçen Erdoğan ve Iohannis baş başa görüştü.

İKİ SAAT ERKEN DÖNECEK

Romanya temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bükreş'te akşam katılacağı programları iptal etti. Erdoğan, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit düşmesi nedeniyle Türkiye'ye erken dönecek.

Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis'in Erdoğan onuruna vereceği yemek iptal edidi.     

Türkiye'ye dönüşü iki saat önceye alınan Erdoğan'ı taşıyan uçağın Ankara yerine İstanbul'a ineceği belirtildi.

Ajanslar