Erdoğan korkusu yasaklattı !

Erdoğan korkusu yasaklattı !

Sirkin kurucusunun Erdoğan’la davalık olduğunu duyan AK Partili belediye gösteriyi iptal etti.

Türkiye Sirki, Beykoz’da gösteri yapacaktı. Her şey hazırdı. Sirkin kurucusunun Erdoğan’la davalık olduğunu duyan AKP’li belediye gösteriyi iptal etti. Ekip şokta!

Sözcü gazetesinden Hande Zeyrek'in haberine göre Türkiye’nin ilk ve tek hayvansız sirki olan ‘Türkiye Sirki’ AKP’li Belediye’den ambargo yedi. Tüm Türkiye’yi dolaşan Türkiye Sirki’nin İstanbul’daki ilk durağı Tuzla ve Maltepe’ydi. İlçe belediyelerinden izin alarak kurulan dev sirk çadırı için sırada Beykoz İlçesi vardı. AKP’li belediye önce izin verdi. Hatta yer gösterip sirkin kurulması için arazide hazırlık da yaptı. Ancak sirkin kurucusu Ulaş Cankurt’un (28) Facebook hesabındaki paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la davalık olduğunu duyan AKP’li Beykoz Belediyesi gösteriye günler kala davayı gerekçe gösterip iptal etti.

‘BU MU DEMOKRASİ? KİMSEDEN KORKUM YOK’

Protokol için imza atılacağı gün AKP’li Beykoz Belediyesi Sirkin işletmecisi ve Ulaş Cankurt’un eşi Melike Hanım’ı arayıp gösterinin iptal edildiğini söyledi. El ilanları ve afişleri günler öncesinden hazırlanan gösteri için 15 TIR’lık 50 kişilik profesyonel kadro neye uğradığı şaşırdı. İptalin nedenini soran Ulaş Cankurt Beykoz Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün kendisini geçtiğimiz hafta belediyeye davet edip “Senin Cumhurbakanımızla davan mı var?” diye sorduğunu anlattı. “Biz Cumhurbaşkanımızla mahkemelik olan kimseyle iş yapamayız. İptalin sebebi bu” denildiğini söyledi. Cankurt “Cumhurbaşkanı burası demokrasi ülkesi diyor. Bu mu demokrasi? Cumhurbaşkanlığı makamı siyasi bir makam değildir. Kimseden korkum yok. Benim paylaşımlarımın 50 kişilik çalışan ekibe mal edilmesi büyük haksızlık”dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ÇADIRI ULAŞ BEBEK EN KÜÇÜK AKROBAT

Ulaş ismini koydukları 1 yaşındaki bebeklerini dünyanın en küçük akrobatı olarak 5 aylıkken sahneye çıkaran Cankurt Çifti Avrupa’daki sirk okullarından mezun olan gösteri sanatçılarıyla çalışıyor.

“Sirkin hayvansız hali” sloganıyla yola çıkan ve sahne şovlarıyla tüm Türkiye’de beğeni toplayan Türkiye Sirki’nde 7 milletten 50 profesyonel kişi çalışıyor.