Erdoğan Köşk'e çıkmanın formülünü buldu

Erdoğan Köşk'e çıkmanın formülünü buldu

Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ihtiyacı olan %5'lik oyu buldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mayıs ayında başta Almanya, Fransa, Hollanda olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkesini ziyaret etmeye hazırlanıyor. Başbakan Erdoğan'ın bu ziyaretinin asıl nedeninin yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de oy verecek olan gurbetçilerimizden oy alabilme çalışması olarak nitelendirildi.

TOPLAM SEÇMENİN %5'İ

Yüksek Seçim Kurulu’nun verilerine göre, 1,5 milyonu Almanya’da, 85 bini ise ABD’de de olmak üzere yurt dışında yaklaşık 2,6 milyon seçmen bulunuyor. Bu oran, 50 milyonluk toplam seçmen sayısının yüzde 5’ine tekabül ediyor.

Hürriyet gazetesinden Ümit Çetin'in haberine göre yurt dışında yaşayan milyonlarca gurbetçi, Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bulundukları ülkelerde oy kullanabilecekler. Türk vatandaşları şimdiye kadar sadece ülkeye giriş çıkış yaparken gümrük kapılarında oy kullanabiliyordu.  Ancak yine daha önce olduğu gibi gümrük kapılarına da sandık konulacak. Gurbetçilere oy kullanmak için 4 gün verilecek. Oy verme işlemi 7 Ağustos tarihinde başlayacak ve 10 Ağustos akşamına kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı ilk tur oylamada belirlenemezse gurbetçiler, ikinci tur oylama 21 Ağustos ile 24 Ağustos tarihleri arasında yeniden sandık başına gidecekler.