Erdoğan torunuyla hasret giderdi

Erdoğan torunuyla hasret giderdi

Başbakan Erdoğan, ABD'de torunu Ömer Tayyip'le hasret giderdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere çıktığı 10 günlük ABD seyahatine dün başladı. Erdoğan, New York’ta pazartesi başlayacak olan genel kurul çalışmaları öncesindeki üç gününü Washington’da yaşayan oğlu Bilal, gelini Reyyan ve kısa süre önce dünyaya gelen torunu Ömer Tayyip’le beraber geçirecek.

Erdoğan, eşi Emine ve kızı Sümeyye Erdoğan ile beraberindeki resmi heyet Türkiye saatiyle dün sabaha karşı Başbakanlığın özel uçağı ANA ile New York’a geldi. Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkililerinden oluşan resmi heyet üyeleri burada inerken, Erdoğan, ailesi ve korumaları, ANA ile yolculuklarına devam ederek küçük oğlu Bilal Erdoğan’ın yaşadığı Washington’a geldi.

Jest mi, suistimal mi?

Başbakan’ın New York’tan Washington’a "özel" ziyaretine gidiş-geliş için Başbakanlık resmi uçağını kullanması dikkat çekti. Heyette bulunan bazı yetkililer, "BM Genel Kurulu için gelen uçaklar JFK Havalimanı'nda bekletilemiyor. Herhalde bu da düşünülerek planlama yapılmış. Başbakan istese kendisi Washington’da inip heyeti New York’a da gönderebilirdi ama heyet üyelerine bir nevi jest yaparak önce onları bırakmayı tecih etti" değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, Washington’da daha önceki resmi ziyaretlerinde de kaldığı kentin en lüks otellerinden olan Willard Intercontinental’e yerleşti. Erdoğan ve eşi Washington’a ulaşmadan önce oğlu Bilal Erdoğan, eşi Reyyan Erdoğan ve yeni doğan torunu Ömer Tayyip Erdoğan ile ailenin dünürü kayınvalide Reyhan Uzuner'in de otele yerleştiği öğrenildi. Erdoğan ailesinin üç günlük tatilde zamanlarını Willard Oteli’nde ve Washington civarında geçirmesi bekleniyor.

Washington ziyareti sırasında görüşmek istediği ABD Başkanı George Bush’tan kasım için davet alan Erdoğan’ın kaldığı Willard Oteli’nin Beyaz Saray’a sadece birkaç blok mesafede olması dikkat çekti.

Washington’a ziyareti "özel" nitelikli olmasına rağmen ABD tarafı, Erdoğan’ı resmi ziyaretlere benzer biçimde karşıladı. Başkent civarındaki sivil havaalanları yerine resmi konukların karşılandığı Andrews Askeri Üssü’ne inen Erdoğan, ABD’de geceyarısını geçmiş olmasına rağmen buradan şehre 7 motosikletin önde yer aldığı yaklaşık 10 araçlık bir konvoy eşliğinde götürüldü. Erdoğan’ın gelişi sırasında olağanüstü güvenlik tedbiri alan ABD polisi, Türk basın mensuplarını da otel girişinden uzaklaştırdı. Yarın akşam New York’a geçecek olan Erdoğan, gezisinin "resmi" bölümüne pazartesi başlıyor.