Erdoğan yine Bild’e manşet oldu !

Erdoğan yine Bild’e manşet oldu !
Güncelleme:

Bild ilk kez kendi kurumsal imzasıyla Erdoğan'a yüklendi: "Ankara'daki kışkırtıcı.."

Papa Francesco’nun Türkiye ziyareti öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, batıyı hedef alan sözleri Avrupa’da şok etkisi yarattı. Sözcü gazetesinden Ali Gülen'in haberine göre Avrupa basını, “Yine bir düşman yaratıyor. Bu kez hedef batı”yorumları yaparken, en sert başlık 3.5 milyon tirajlı Bild Gazetesi’nden geldi. Bild.de’nin manşeti, “Papa’nın ziyareti öncesi, batıya karşı nefter söylemi… ERDOĞAN,ANKARA‘DAKI KIŞKIRTICI” başlığını kullandı.

HABERİN İMZASI BILD

Yazıda, hiç bir muhabir ya da yazarın imzasına yer verilmedi, böylece bu haberin “doğrudan Bild’in değerlendirmesi” olduğu mesajı verildi. Yani, haberin imzası Bild’in bizzat kendisi oldu.

Bild’in bu tavrı, aynı zamanda Alman hükümetinin mesajı anlamı olarak da yorumlanabiliyor. Bild’in Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann, CDU’ya olan yakınlığı ile bilinen ve CDU iktidarıyla genel yayın yönetmenliğine oturan bir gazeteci.

“KIZIYOR, HAKARET EDİYOR”

Bild, Papa’nın Hıristiyan ve Müslümanlar arasındaki diyalog için gittiğini ancak Erdoğan’ın açıkça başka düşünceler taşıdığını belirtirken, aynen şunları yazdı:

“Tam da Papa’nın ziyareti öncesi yeni bir nefret söylemi ortaya döktü. Kızıyor, bağırıyor, hakaret ediyor, bu kez kışkırtmacılığının hedefinde Batı var. İslam İşbirliği Organizasyonunun temsilcileri önünde konuşan Erdoğan, perşembe akşamı Batı için, ‘İslam ülkesi dışından olanlar, petrol, altın, elmas istiyor, ucuz işgücü istiyor, bizim çatışmalarımızı, anlaşmazlıklarımızı seviyorlar. İnanın bizi sevmiyorlar.’ dedi ve ayrıca, ‘Yüzümüze dost gibi görünenler, bizim ölümüzü, çocuklarımızın ölüsünü seviyorlar’ diye de ekledi.”

“YİNE KIŞKIRTICILIK YAPTI”

Gazete, Erdoğan’ın çarşamba günü de NATO ortağı ABD’yi hedef aldığını ve yine kışkırtıcılık yaptığını belirtti. Erdoğan’ın ABD’yi, Kobani’de şov yapmakla, öngörüsüzlükle ve bitmeyen talepleriyle suçladığı belirtilirken, bir süre önce “Amerika’yı ilk Müslümanlar keşfetti” şeklindeki sözlerini de hatırlattı ve daha sonra, bunu haber yapan ya da eleştiren batılı Türkler’i sert şekilde hedefine aldığını vurguladı.

Erdoğan’ın öfkesi böyleyken, Papa’nın ziyaretinde olağanüstü önlemlerin alındığını belirten gazete, Franziskus’un korunması için 2700 polisin görev yapacağını yazdı.

Ayrıca, Erdoğan’ı koruyan ekibin de bu koruma önlemlerine eşlik edeceği belirtildi. Gazete, 1981′de Papa II. Jan Paul’un bir Türk olan Mehmet Ali Ağca tarafından vurulmasına değinerek, bu yüzden ziyaret için olağanüstü önlemler alındığını vurguladı.