Erdoğan yine gündemi kendi belirledi !

Erdoğan yine gündemi kendi belirledi !

Başbakan Erdoğan, okullarda yaşanan yurt sıkıntıları ile ilgili ilginç sözler sarfetti.

Okullarda yaşanan yurt sıkıntılarına dikkat çeken Erdoğan "Kız öğrenciler, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Muhafazakar yapımıza bu ters" dedi.

Zaman gazetesindeki habere göre partisinin Kızılcahamam kampının son gününde önemli açıklamalar yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eğitimler ilgili problemleri vurgulayarak özellikle yurtlarla ilgili aksaklıkların altını çizdi.

"VALİ BEY'E TALİMATI VERDİK"
 
Vakıfların daha çok yurt yapmasını teşvik edeceklerini ifade eden Erdoğan, yurt eksikliğinin yol açtığı sıkıntıları sayarken çarpıcı bir örnek vererek "Denizli ilinde şahit olduk. Yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor. Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Bunun denetimi yok. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Vali Bey'e bunun talimatını verdik. Bunun bir şekilde denetimi yapılacak" dedi.

BAŞBAKANLIK KAYNAKLARI AÇIKLAMA GETİRDİ

Hürriyet'teki habere göre Başbakanlık kaynakları ise Başbakan Erdoğan’ın yurt sıkıntısına vurgu yaparak, öğrencilerin aynı evlerde erkekli kızlı yaşamak zorunda kaldıklarını ifade ettiğini, ancak evlere denetimle ilgili bir konudan bahsetmediğini belirttiler. Başbakanlık yetkililei, Erdoğan’ın valiye talimatının evleri kontrolle ilgili değil, yurt sorunun çözülmesiyle ilgili olduğunu ifade ettiler.

DENİZLİ’DE NE OLDU?

AK Parti’nin haftasonu Kızılcahamam’daki parti kampının basına kapalı bölümünden yansıyan bu iddiaya ilişkin kulislere farklı bilgiler de ulaştı. Erdoğan’a yakınlığıyla da tanınan Meclis Sanayi Komisyonu Başkanı, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi, Hürriyet’e, “Sayın Başbakanımız Denizli’ye geldiklerinde, Vali Bey de bizler de şahit olduğumuz yurt ihtiyacını kendilerine ifade ettik. Büyük sıkıntılar olduğunu, öğrenilerin yurt bulamadığını, Pamukkale Üniversitesinin bulunduğu bölgede Kredi Yurtların, gönüllü teşekküllerin, sivil toplum kuruluşlarının seferber edilip çok daha fazla yurt yapmaları gerektiğini söyledik. Kendilerinin de Vali Beye ve Kredi Yurtlara bu konuya özel önem vermeleri yönünde talimatları oldu” dedi.

OLAYIN TANIĞI ANLATTI

Zeybekçi, Denizli’deki görüşmede kız-erkek öğrenilerin aynı evlerde kalmaları konusunun gündeme gelmediğini de savunarak, “Kamptaki görüşmede de vardım, konu Denizli olunca çok da dikkatli dinledim, orada da böyle bir konu gündeme gelmedi. Sayın Başbakanımızın da bu yönde herhangi bir ifadesi olmadı. Sadece, milletvekillerinden yurt sıkıntısına ilişkin şikayetler gelince Denizli’de şahit olduğu bu olaydan söz etti” dedi.

Zaman & Hürriyet