Erdoğan'a ''kabadayı'' eleştirisi

Erdoğan'a ''kabadayı'' eleştirisi

Dünyanın önde gelen kurumlarından CPJ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, gazetecilere karşı kabadayılık yapmaktan vazgeçmeye çağıran CPJ, "Erdoğan'a, yaptıkları haberler işine gelmiyor, hoşuna gitmiyor diye, gazetelere ve gazetecilere yaptığı saldırıları durdurması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MİT TIR'larına ilişkin iddiaları haberleştiren Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a yönelik sert sözleri dünya basınında geniş yankı buldu. Basın özgürlüğünün korunması konusunda dünyanın önde gelen kurumlarından CPJ de (Committee to Protect Journalists-Gazetecileri Koruma Komitesi) Erdoğan'ın, Cumhuriyet Gazetesine ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a yönelttiği tehditleri kınayan bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, gazetecilere karşı kabadayılık yapmaktan vazgeçmeye çağıran CPJ, "Erdoğan'a, yaptıkları haberler işine gelmiyor, hoşuna gitmiyor diye, gazetelere ve gazetecilere yaptığı saldırıları durdurması çağrısında bulunuyoruz" dedi. CPJ Avrupa ve Orta Asya Program Koordinatörü Nina Ognianova tarafından New York'ta yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanının açıklamaları, hükümeti eleştirenlere karşı cezalandırıcı yasal işlem başlatmak için Türk savcılara ipuçları olarak hizmet etmektedir" denildi.
Erdoğan'ın gerek başbakanlığı döneminde gerekse cumhurbaşkanlığı makamına geldikten sonra, AK Parti ve kendisine karşı eleştirel yaklaşımda bulunan gazetecilere ve medya kuruluşlarına karşı karalama kampanyası uyguladığını, basın özgürlüğünü yok saydığını vurgulayan CPJ, bu kampanya sonucu bazı gazeteciler yada kurumların, adli ve mali kaygılar yüzünden oto sansür başlattığını, eleştiri yapan medya kuruluşları ve gazetecilerin de seslerinin kısılmaya çalışıldığını belirtti.