Erdoğan'a şok suçlama: ''Savaşı bile göze almış''

Erdoğan'a şok suçlama: ''Savaşı bile göze almış''
Güncelleme:

Alman Yeşiller Partisi: ‘Erdoğan seçime gidebilmek için savaşı bile göze almış’

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’in, Suriye’deki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırıları nedeniyle Türkiye’yi övmesine karşın, Kuzey Irak’taki PKK kamplarının vurulması, hükümet ortağı SPD ve muhalefet tarafından sert ifadelerle eleştirildi.

Yeşiller Partisi Dış Politikalar Sözcüsü Omid Nouripour (fotoğrafta), “Görünen o ki, Erdoğan tekrar seçime gidebilmek için savaşı bile göze almış” dedi.

Türkiye’nin hava saldırılarına ilişkin açıklamasında Ankara’yı öven Bakan von der Leyen, bölgedeki ülkelerin, din ortaklığına rağmen IŞİD barbarlığına karşı mücadeleye destek vermesinin önemini vurgulamıştı.

Ancak von der Leyen’in bu açıklamasında, Kuzey Irak’a yönelik hava saldırılarına değinilmemişti.

“ERDOĞAN’IN ÖNCELİĞİ IŞİD İLE MÜCADELE DEĞİL”

Dün ise hem hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti SPD’den, hem de muhalefet partilerinden Ankara’ya sert eleştiriler geldi. Merkel hükümetinin ortağı SPD’nin Dış Politika Sözcüsü Niels Annen, “Ankara’nın uzun süre görmezden geldikten sonra nihayet IŞİD’e karşı harekete geçmesi ve üslerini ABD’ye açması memnuniyet vericidir. Ancak aynı zamanda PKK mevzilerini bombalaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceliğinin hala IŞİD ile mücadele olmadığını göstermektedir” diye konuştu. SPD’li politikacı, Erdoğan’ın izlediği politikanın, savaşı büyütme tehlikesini de içinde barındırdığını belirtti.

YEŞİLLER: SEÇİMLERDE AĞIR BİR YENİLGİYE UĞRATAN KÜRTLERE KARŞI SAVAŞIYOR 

Yeşiller Partisi Dış Politikalar Sözcüsü Omid Nouripour ise daha da sert çıktı. “Türkiye’nin yaptığı, öncelikle Kürtlere karşı harekete geçmektir. Erdoğan, IŞİD’i bahane edip, seçimlerde onu ağır bir yenilgiye uğratan Kürtlere karşı savaşıyor” diyen Yeşiller Partili politikacı, Erdoğan’ın tekrar seçime gidebilmek için savaşı bile göze aldığı savundu.

Alman hükümetini de Türkiye’ye karşı sessiz kalmakla suçlayan Nouripour, “Berlin, Türkiye’nin IŞİD’e yönelik hava saldırılarını överken, Ankara’nın izlediği, bölgedeki tehlikeyi artıracak stratejiyi de eleştirmelidir” ifadesini kullandı.

Bu eleştiriler üzerine peşmerge güçlerini silah ve mühimmatla da destekleyen Savunma Bakanlığı ‘Öncelikle durumu değerlendirip, daha sonra bir açıklama yapılacağını’ duyurdu.