Erdoğan'dan 3. nükleer santral açıklaması

Erdoğan'dan 3. nükleer santral açıklaması

Slovakya'ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, vizeler ve 3. nükleer santral hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Slovakya’da konuştu.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Nükleer santralin, bunun devreye girmesi belki bizim için 7-8 yılı bulacak.

Sizin şu anda böyle bir nükleer enerjiye sahipsiniz. Tabi bizimki ülkenin büyüklüğü sebebiyle sadece güney ve kuzeydeki ikisinin toplamı 9500 megavat gücünde enerji olacak.

Belki ardından üçüncü bir nükleer enerjinin adımını atacağız. Türkiye'nin enerji günü her geçen gün arttığı için bu adımları atmalıyız.

Ortak araştırma çalışmalarıyla enerji tarım savunma sanayii alanlarında yakın işbirliği yapabileceğimize inanıyorum. Ülkelerimizin, doğalgaz boru hattı projelerinde ortak çalışmalar yürütebilmeleri mümkün gözüküyor.

LATİN AMERİKA'YA BAKIYORUM SCHENGEN VİZESİ...

Demek ki Slovakya AB ile şöyle bir anlaşsa, bize vizeleri kaldırmış olsalar bizim kaldırdığımız gibi Türkler de o zaman Slovakya'ya daha fazla gelecektir.

Latin Amerika'ya bakıyorum Schengen vizesi kullanılabiliyor. Hala bize bu engel devam ediyor. Fakat zannediyorum artık bir yıl içinde falan bu işler de yoluna girecektir. AB Bakanımız da bunu yakından takip ediyor. Kapılar ve kalbimiz Slovak halkına, tüm dünya insanlarına her zaman açıktır.

Bilhassa yeni fasılların açılması konusunda tabi AB'de bize daha adil davranılmasını arzu ediyoruz. Bu konuda Slovak dostlarımızdan devamlı destek aldık, bunun artmasını bekliyoruz. Türkiye 1 Aralık 2014 itibariyle G20 dönem başkanlığını üstlenmiş durumdadır.

Büyümenin toplumun bütün kesimleri kapsamına büyük önem veriyoruz. Güvenin tesis edilmesinin iş dünyası bakımından ne kadar önemli olduğunu en iyi sizler biliyorsunuz. G20’nin taahhütlerini uygulaması şarttır. Bu anlayışla g20’nin taahhütlerinin etkin biçimde kullanılması için izleme mekanizmaları oluşturmayı düşünüyoruz.

Aramızda bürokratlar var, kusura bakmasınlar. Bürokratik oligarşi ön keser, siyasetçinin önünü keser. Bu defa tabi iş adamı girişimci rahatlıkla yürüyemez. Bu işbirliği kaybedenin olmayacağı bir işbirliğidir.