Erdoğan'dan ABD Büyükelçisi'nin önünde sert ifadeler

Erdoğan'dan ABD Büyükelçisi'nin önünde sert ifadeler

TBMM'nin Yeni Yasama Yılı'nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dinleyici sıralarında oturan ABD Büyükelçisi'nin önünde Obama yönetimine sert ifadelerle yüklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD yönetiminin Suriye politikasını hedef tahtasına koydu. Erdoğan'ın ABD'yi sert ifadelerle yüklendiği aısra dinleyici sıralarında ABD Büyükelçisi John Bass oturuyordu.

''Bilhassa son dönemde Amerika Birleşik Devletleri'nin bölgemize yönelik politikalarında ciddi bir tutarsızlık ve çok başlılık işaretlerine şahit oluyoruz. Amerika yönetiminin bir kısmı, ısrarla Suriye’de ve Irak’ta PKK/PYD-YPG terör örgütüyle ortak çalışma yürütürken, bir kısmı da bizim hassasiyetlerimize daha yakın politikalar izlemeye çalışıyor. Her yeni durum gibi, doğrudan milletin oyu ile seçilen Cumhurbaşkanlığı makamı konusunda da ilk anda beliren tereddütler, zaman içinde ortadan kalkmıştır. Bugüne kadar yasama, yürütme, yargı organlarıyla ve milettiyle uyum içinde bir Cumhurbaşkanlığı vazifesi icra ettiğime inanıyorum. Önümüzdeki dönemde de ülkemi en iyi şekilde temsil etmek, anayasal görevlerimi ve milletimin beklentilerini en ileri derecede karşılamak için tüm gücümle çalışmayı sürdüreceğim.

Erdoğan'dan ABD Büyükelçisi'nin önünde sert ifadeler - Resim : 1