Erdoğan'dan Amerika kıtası açıklaması

Erdoğan'dan Amerika kıtası açıklaması

Erdoğan Öğretmenler Günü programında konuştu. Amerika kıtası tartışmalarına da değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Amerika kıtasını Müslümanlar'ın keşfettiği' yönündeki ifadesinde Profesör Doktor Fuat Sezgin'i kaynak aldığını söyleyerek; "Aslında bu alanda daha nice kitaplar yazılmış, var...Bunların içerisinde Çinli olup Müslüman olan akademisyenler de var. Daha farklı olanlar da var. Fakat biz nedense kendimizi böyle şeyleri yakıştıramıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen öğretmenler ve kendi öğretmenlerinin katıldığı bir resepsiyon verdi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki resepsiyonda Erdoğan, öğretmenlerin rol model olduğunu kaydederek,  öğretmenlerin önemine değindi. Bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayan Erdoğan; "3 kişinin elini öpeceksiniz; babanın, annenin, öğretmenin. Sizden özel bir ricam var, öğrencilerimize özgüven aşılamanız" dedi.

Erdoğan, Amerika kıtasını Müslümanların keşfettiğine ilişkin sözlerini hatırlatarak şöyle devam etti; "Bugün beni ziyaret eden bir hocamız, bir ay içinde bir akademisyenin bir kitap yayınlayacağını söyledi. Hocamız, 'sizin yaptığınız açıklama dünyada tartışılıyor' dedi. Malum yaptığım Kristof Kolomb meselesi. Bunun Müslümanlar tarafından oraya ulaşıldığı meselesini, birçok tabi kitaplar. Biz bunu kaynak olarak Prof. Fuat Sezgin hocamızın kaynağından alarak söylemiştik. Aslında bu alanda daha nice kitaplar yazılmış, var. Bu akademisyen arkadaşımız da daha derli toplu bir eseri ortaya koyacak. Bunların içerisinde Çinli olup  Müslüman olan akademisyenler de var. Daha farklı olanlar da var. Fakat biz nedense kendimize böyle şeyleri yakıştıramıyoruz... Bir İbni Sina'yı, Farabi'yi, Mevlana'yı konuşmak bize zor geliyor. Bizim de fizikte, matematikte olduğumuzun gerçekleri değil mi? Bunları öğrencilerimize anlatacağız ki onlar da geleceğe 'biz de yaparız' anlayışıyla yüreyecek. Bunların mimari siz değerli hocalarımız olacak."

ERDOĞAN'IN ÖĞRETMENLERİ DE KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katıldığı resepsiyonda, tamamı öğretmenlerden oluşan 21 kişilik Mardin Diller ve Dinler Korosu, Türk Halk ve Türk Sanat Müziği parçalarını seslendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğretmenleri Hasan Çelikkaya, Yaşar Fersahoğlu, M. Celalettin Dayınlarlı, Ahmet Kahraman, Hasan Küçük, Selahattin Kaya, Yusuf Karaca ve Semra Ünal Acar da resepsiyona katıldı.