Erdoğan'dan Amerika'ya sert tepki !

Erdoğan'dan Amerika'ya sert tepki !

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlar toplantısında ''PYD terör örgütü değildir'' diyen Amerika'ya ateş püskürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20'nci Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin "PYD" ile ilgili açıklamasını eleştirerek "Kalkıyor şu anda biz Amerika'ya diyoruz ki "Bu terör örgütüdür'. Amerika'nın yetkilileri kalkıyor, "Hayır biz onları terör örgütü olarak görmüyoruz'. Ey Amerika, size kaç kere söyledim. Siz bizimle beraber misiniz yoksa bu terör örgütü PYD ve YPG'yle mi berabersiniz? Ey Amerika, ne PKK'yı bize tanıtabilirsiniz ne PYD'yi bize tanıtabilirsiniz ne YPG'yi bize tanıtabilirsiniz. Bunları biz gayet iyi biliriz. DAİŞ'i de biz biliriz, bunları da biz biliriz. Ama siz bunların hiçbirini bugüne kadar tanıyamadınız. Tanıyamadığınız için bölge kan gölü halinde. Bu nasıl ortaklık? Anlamak mümkün değil. Defalarca anlatmamıza rağmen karşımızda susuyorlar. Gıyabımızda biz böyle bakmıyoruz bunlara, diyorlar. Siyasetin dilini, diplomasinin imkanlarını, pazarlık gücünü biz bugüne kadar ihmal etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"BM, SEN NE İŞE YARIYORSUN?"

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği dün Türkiye'ye, Halep'ten kaçan mültecilere uluslararası yükümlülükler kapsamında sınırı açma çağrısında bulunmuştu. Erdoğan, BM'ye de sert sözlerle yüklendi:

"Mültecileri öcü gibi görenlerin, bu sorunun sebebi Esed'e göz yummaları şaşırtıcıdır. Ne diyor BM, mültecilere sınırı açın. Sen ne işe yarıyorsun? Biz 3 milyon insan aldık. Siz ne aldınız, hangi ülke aldı? Bin mültecinin lafını yapıyorsunuz. Bize yapılan maddi yardım 450 milyon dolar. Bizim harcamamız 10 milyar dolar."

"SURİYE'DE ÖLENLERİN CANINI DAHA AZ DEĞERLİ GÖRMEK İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMAKTIR"

Terör için İstanbul ve Ankara'nın diğer başkentlerden farklı olmadığını acı tecrübelerimizden biliyoruz. Suriye'de ölenlerin canını daha az değerli görmek insanlıktan nasibini almamaktadır. Patlayan bombaları görmemek ikiyüzlülüğün ta kendisidir. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Allah bizi zalimlerin yanında olmaktan muhafaza eylesin."