ERDOĞAN'DAN AVRUPA BİRLİĞİ'NE TARİHİ ''AYAR''

ERDOĞAN'DAN AVRUPA BİRLİĞİ'NE TARİHİ ''AYAR''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KADEM Adalet ve Kadın Kongresi'nde özellikle AB'ye çok sert mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KADEM Adalet ve Kadın Kongresi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tartışmalara neden olan cinsel istismar önergesiyle ilgili olarak, "Özenli hazırlanmadığını ve istismarara açık bulunduğunu gördüm" dedi. AP'nin Türkiye ile müzakerelerin geçici olarak durdurulmasına yönelik tavsiye kararına da değinen Erdoğan, Suriyeli mültecileri işaret ederek "O sınır kapılarını açarız" diyerek AB'ye meydan okudu. Erdoğan'ın "3 milyon mülteci için verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule’ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz. Daha ileri giderseniz bu sınır kapıları açılır, bunu da böyle bilesiniz. Öyle kuru sıkı tehditlerden ne ben ne de bu millet anlar." sözleri salonda büyük bir alkışla destek gördü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamlarından öne çıkanlar şöyle;

Kadın sorunlarının bu zirvede geniş bir alanda tartışılacağına inanıyorum. Kadınların sorunları çözülmeden hiçbir hedefimize ulaşamacacağımızı biliyorum.

Bizim inancımıza göre insanlar Adem ile Havva’dan doğmuş, çoğalmış bugünkü 7.5 milyara ulaşmıştır. Kadın erkekten, kadın erkekten üstün diye bir hüküm yok. Yaradılışta eşitlik var. Kadınları cinsiyetlerinden tahkir eden anlayışı reddediyoruz. İnsanlar çeşitli sebeplerle ezilmiş, haksızlığa uğramışlardır. Cinsiyetten kaynaklanan haksızlık ve adaleletsizlik sorun olarak karşımıza çıkıyor. Yoksulluğun faturası kadına kesiliyor, evdeki mesaisi görmezden geliyor. İşyerinde ayrımcılığa uyuyor. Sömürü zaman içinden örf, adet denilerek kurumsallaşmaktadır. Biz kadınların yükünü hafifletmeyi bir sorumluluk olarak addettik.

Tartışmalar üzerine dikkat çeken bu kanun değişikliği teklifinin özenli hazırlanmadığını, istismarara açık bulunduğunu gördüm. Atılan iyi niyetli adımın daha hassas bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettim. Mevcut haliyle çıkartılması yerine daha geniş mutabakatla ele alınmasını tavsiye ettim. Hükümetimiz de değişiklik teklifinin geri çekti. Tahmin ediyorum geniş mutabakatla parlamamentoya gelecektir. 

AB'YE MEYDAN OKUDU

Aylan bebek kapaklarda yer aldı, ardından Ümran bebek yer aldı. Sadece 3 milyon mültecinin olduğu, mültecilerin olduğu dünyada sorun Aylan bebek Ümran bebek midir? Milyonlarca Aylan bebek cevap bekliyor. Şefkat bekliyor, atılan adım var mı? Atılan bir adım yok. Türkiye AB’ye girsin mi girmesin mi? Atılan adım bu. Niye? Erdoğan, doğru açıklamalar yapıyor. Toplanmışlar gelmişler bir araya, bildiriye evet diyorlar. Topunuz dese ne yazar? Hiçbir zaman siz insanlığa dürüst davranmadınız. Aylan bebekleri sahile vurduklarını, Ümran bebekleri siz almadınız? 3 milyon mülteci için verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule’ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz. Daha ileri giderseniz bu sınır kapıları açılır, bunu da böyle bilesiniz. Öyle kuru sıkı tehditlerden ne ben ne de bu millet anlar.

"YETTİ BU ALDATMACA"

Yetti artık, yetti bu aldatmaca. Ey 5 daimi üye gelin deyin ki, ‘BM’nin reforme edilmesi lazım, güncellenmesi lazım’. Hepsi daimi üye olacak, geçici üye olmayacak. Her dinden her kıtadan, her ırktan temsilciler olacak. 5 daimi üye, kıtalarını temsil ediyor. Diğer kıtalardan temsilci yok. Müslümanlar orada temsil edilmiyor. Müslümanların derdini kim anlatacak, kim savunacak? Buradan adalet çıkmaz. Adalet bir kenara, köşeye sıkışan bir kavram değildir. Dünya 5’ten büyüktür. Bunu savunmak lazım ama birilerinden korkmamak lazım.

Birilerine hoş görünmek için zulmü alkışlamayız. Korkup susarsak ecdadımıza da geleceğimize mahçup oluruz. Dünya 5'ten büyüktür diyerek yola devam ediyoruz. 

Ülkemdeki ana muhalefet partisi lideri ‘Bu bir yaptırımdır, yeni yaptırımlar gelecek’ diye tehdit ediyor. 53 yıldır kapısını açmayanlar yaptırım mı uyguluyorlar. Yaptırım uyguluyorlarsa bittik mi, çöktük mü? Bu tür yaptırımlar bizi çökertmez. Unutmayın batının Türkiye’ye ihtiyacı var. Şu anda 3 miyon mülteciyi barındıran Türkiye, Avrupa’dan destek gelecek diye açmadık. Biz o insanları zalimlerin insafına bırakamazdık. BM’den bize gelen 550 miyon dolar. Avrupa’dan gelen 700 civarında. Biz 15 milyar dolar harcadık. Veren el, alan elden üstündür. Haksızlıklar karşısında susarak coğrafyamıza sırt çevirmeyeceğiz. Zafer teslim olanların değil, sadece mücadele edenlerin ulaşabildiği bir şeydir.

ERDOĞAN'DAN AVRUPA BİRLİĞİ'NE TARİHİ ''AYAR'' - Resim : 1