Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ziyareti öncesi basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC’ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere açıklama yaptı.

İşte Erdoğan’ın açıklamasından satır başları: 

Cumhurbaşkanı olarak ilk dış ziyaretimi bugün KKTC’ye yapıyorum.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bugüne kadar adil kapsamlı bir neticeyi özleyerek sürdürdüğü görüşmelerde Güney Kıbrıs hiçbir zaman olumlu bir yaklaşımın içinde olmadı.

Bu konuda garantöre ülke olarak Yunanistan’ın da çok daha etkili olmasını bekliyoruz. Uzlaşma yönünde irade her zaman Kıbrıs Türk halkı tarafından ortaya koymaktadır. Maalesef karşı taraf uzlaşma yönünde bir irade ortaya koymamıştır.

Gerek şahsım gerek hükümetim olarak bütün görüşmelerimizde KKTC insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik devlet yapısı ve her geçen gün güçlenen ekonomik yapısıyla doğu Akdeniz için örnek teşkil ediyor.

Son yıllarda Türkiye’deki gelişmeye paralele yaşanan refah artışıyla KKTC’nin maruz kaldığı tüm haksız kısıtlamalara rağmen Rum tarafıyla olan açığı kapatması bakımından mutluluk vericidir.  

Birkaç ay içinde suyun deniz altından bağlanması ve sonrasında elektriğin bağlanmasıyla soydaşlarımız daha büyük bir güce kavuşacaklardır.

SORU & CEVAP

ORG. ÖZEL’İN ÇÖZÜM SÜRECİ VE PARALEL YAPI AÇIKLAMALARI

Biz bunları sayın Genelkurmay başkanımızla haftalık toplantımızda görüşürüz.

EMNİYETTEKİ BUGÜNKÜ OPERASYON

Bildiğiniz gibi bu bir sürecin devamı. Bundan önceki iki dalgadan sonra yeni yeni süreç ortaya çıkıyor. Bu da sürecin devamı. Bu bir sondur denilemez. Belki burada da ortaya çıkacak yeni bilgi ve belgelerle dördüncü dalga da olabilir. Süreci sadece takip ediyoruz.

ALMANYA’NIN TÜRKİYE’Yİ DİNLEMESİ VE DER SPIEGEL’İN İDDİALARI

Bundan önce ABD Almanya’yı dinlemiş ve Almanya bu ciddi bir hesaplaşma adeta bundan dolayı halkı ve etkin çevrelerin değerlendirmeleri olmuştu. Şu anda Türkiye ile ilgili bu süreci liderlerle bir araya geldiğimizde konuşacağız.

Dünyada istihbaratı güçlü olan ülkelerin farklı ülkeleri dinlememe gibi bir durumu olamaz.
Bu konuda neyi nasıl yaptıkları ve nasıl deşifre ettikleri önemli.

Önümüzde NATO zirvesi ve BM genel kurulu var. Bunları liderler olarak aramızda konuşacağız.
Dünya barışını tehdit eden bu tür açıklamaları kontrol altına alma gibi durumları olabilir
 

ERDOĞAN'DAN YARGI MENSUPLARINA: CESUR OLUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan adli yıl mesajı yayımladı. Erdoğan"İdeolojik çıkarlar egemen olursa adalet tecelli etmez" dedi. Erdoğan, yargıya ideolojik olarak karışanlara karşı cesur olunmalı ifadelerini kullandı. Erdoğan "Yargı sisteminin kutlu yürüyüşümüze katkılar sağlayacağını umuyorum" vurgusunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2014-2015 Adli Yılı açılış dolayısıyla yayımladığı mesajda 'Türkiye Cumhuriyeti, son dönemde gerçekleştirilen reformlar ve her alandaki tarihi nitelikte yatırımlar sayesinde muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefinde önemli mesafe katetmiştir. Hiç kuşkusuz, kalkınma ve büyüme, insanın refah ve emniyetini temin ettiği müddetçe anlamlıdır ve kalıcıdır. İnsanı merkeze almayan bir kalkınma ve büyüme modeli, bireye de topluma da huzur getirmez. Bu manada, son dönemde, demokratik standartların yükseltilmesi, insan hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, adaletin hızlı ve güvenilir şekilde tecelli edebilmesi için de tarihi nitelikte adımlar atılmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adli yıl mesajı şöyle:

Adaletin güvenilir ve hızlı şekilde tecelli edebilmesi, sadece anayasal ve yasal düzenlemelerle, yargıda alt yapı yatırımlarıyla mümkün hale gelemez. Yargı kurumları ve yargı mensuplarının, ülke ve millet ile aynı istikamete bakıyor olmaları; ülkenin istiklal ve refahı adına milletle aynı hissiyatı paylaşıyor olmaları hayati derecede önemlidir. Yargının bağımsızlığı kadar, hatta ondan daha da önemli olan, yargının, yargı kurumları ve yargı mensuplarının tarafsızlığıdır. Siyasi, ideolojik, zümrevi çıkarlar yargıya egemen olursa, orada adaletin tecelli etmeyeceği açıktır.

Yargıda tarafsızlık vurgusu

Yargının siyasallaşmaması, ilgili tüm tarafların üzerinde hassasiyetle duracakları bir konudur. Ancak, yargının tarafsızlığını yitirmemesi de tüm yargı kurumlarının ve mensuplarının en hassas ve en güncel meselesi olmak durumundadır. Tüm yargı kurumları ve mensupları, yargıya sirayet etmeye çalışan, yargıyı etki altına almaya çalışan, adeta yargıyı teslim almaya çalışan siyasi, ideolojik ve zümrevi gruplara karşı son derece hassas, dikkatli ve cesur olmak zorundadır. Yargı içine sızarak örgütlü şekilde hareket eden ve yargı sistemini adeta felce mahkum etmeye çalışan girişimler karşısında herkes, hepimiz, eşit derecede mesulüz. Bu noktadaki her ihmalkarlık, her müsamahakarlık, ülkemize, milletimize, gelecek hedeflerimize açık bir haksızlık olacaktır.

Türkiye'nin yargı kurumları ve yargı mensupları, inanıyorum ki, yargının önce tarafsızlığını, ardından bağımsızlığını tehdit eden her yapıya ve girişime karşı, üzerinde yaşadığımız toprakların ruhuna uygun bir cesaretle karşı duracaklardır. Başta hakim ve savcılarımız olmak üzere bu ülkeye ve millete ruhunu adamış kahramanlarımız, inanıyorum ki, yargı üzerindeki heveslerin tümünü boşa çıkaracaklardır.

İnsan hakları ve ifade özgürlüğü

Demokrasi, insan hak ve özgürlükleri, özellikle de ifade özgürlüğü, yargı sisteminin üzerinde hassasiyetle durması gereken bir başka önemli konudur. Yeni ve Büyük Türkiye, adalet ve özgürlükler üzerinde yükselecektir. Hakların kısıtlanması kadar, hakların istismarına; özgürlüklerin başkalarının özgürlüğünü kısıtlayıcı şekilde kullanılmasına da dikkat ederek, yargı sisteminin kutlu yürüyüşümüze katkılar sağlayacağını umuyorum.

Bu düşüncelerle, 2014–2015 Adli Yılı açılışını kutluyor, yeni Adli Yılın ülkemize ve vatandaşlarımıza barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Adaletin tecellisi için fedakârca emek sarf eden hâkim, savcı ve avukatlarımıza, tüm yargı çalışanlarına, yeni Adli Yılda başarılar diliyorum.'