Erdoğan'dan 'Koreli plakçı' açıklaması

Erdoğan'dan 'Koreli plakçı' açıklaması

Erdoğan'dan saldırıya uğrayan Koreli esnaf hakkında açıklamalarda bulundu.

Sporcu ve sanatçılarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cihangir'de Radiohead etkinliği düzenleyen plakçıdakilere düzenlenen saldırı ile konuştu. Erdoğan, "Koreli esnafımız internet üzerinden gerçekleştirilecek bir albüm için sosyal medyadan davet gönderiyor. Olaya karışanlar tesbit edildi, çoğu da yakalandı. Benim asıl üzüldüğüm koreli esnafın durumu." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da sanatçı ve sporcularla iftar programında konuştu.

"MİLLETE HUSUMET İÇİNDE KENDİNE SANATÇI DİYEN BİR KESİM VAR"

Erdoğan, "Ülkemizde adeta kendi ülkesine, kendi milletine husumet içinde olan ve kendilerine sanatçı diyen, aydın diyen bir kesimin de var olduğunu üzüntüyle görüyoruz. Hatta bu kesim, sanat ve spor camiasının önemli bir bölümünü de baskısı ve tasallutu altında tutuyor. Bunların gözlerini öylesine bir nefret bürümüş ki milli ve yerli duruş sahibi sanatçılarımızı, sırf bu onurlu tavırlarından dolayı linç etmeye kalkıyorlar. Teröristlere destek verirken çok cesur ve istekli olan bu kesim, konu ülkenin ve milletin birliği, beraberliği, kardeşliği olduğunda, hemen işi slogana ve yalana döküyorlar. Bu tavrın sanatla, sanatçılıkla bir ilgisi yoktur." diye konuştu.

"SİZLERDEN ÇOK BÜYÜK BEKLENTİLERİM VAR"

Sanatçıların da siyasetçiler kadar toplumu etkileme gücü olduğunun altını çizen Erdoğan, "Siyasetçilerin attıkları her adım, ağızlarından çıkan her söz yakından takip edilir. Halbuki sanatçıların ve sporcuların toplumu etkileme gücü, siyasetçilerden daha az değildir. Bu konuda sizlerden çok büyük beklentilerim olduğunu özellikle belirtmek isterim. Sanat ve spor konusu artık ciddi bir eğitim, ciddi bir birikim, disiplinli bir çalışma işi haline gelmiştir. Bu işlerin tesadüflere bağlı olduğu, sokakların öğütücü çarkları arasından kurtulup kendini ispat edebilenlerin sanatçı veya sporcu olduğu dönem, yavaş yavaş geride kalıyor." dedi.

"MİSAFİRPERVERLİĞİMİZE GÖLGE DÜŞÜRMÜŞLERDİR"

Konuşmasında Firuzağa'daki gerginliğe de değinen Erdoğan, "Olaya karışanlar tespit edildi, çoğu da yakalandı. Benim asıl üzüldüğüm husus, bu tatsız hadise yüzünden Koreli esnafın mağdur olmuş bulunmasıdır.

Ramazan günü sokaklara taşan bu tarz bir etkinliğe kalkışmak ne kadar yanlışsa buna kaba güç kullanarak müdahale etmek de o kadar yanlıştır. Burada iki taraf da hatalıdır. Kendi milletinin, kendi şehrinin hassasiyetlerine saygı duymayanlar ve buna demokratik olmayan bir tepkiyle mukabele edenler, yol açtıkları arbedeyle maalesef misafirperverliğimize gölge düşürmüşlerdir." ifadelerini kullandı.

AA