ERDOĞAN'DAN TAHİR ELÇİ İÇİN FLAŞ AÇIKLAMA

ERDOĞAN'DAN TAHİR ELÇİ İÇİN FLAŞ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir’de toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında 'Sayın Elçi'ye ve şehit polisimize Allah'tan rahmet diliyorum, bu olay Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlığının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burhaniye Pelitköy Ticaret Odası Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Okulu ile yapımı tamamlanan tesislerin hizmete alım törenine katıldı. Burada hitap eden Erdoğan, "Az önce Diyarbakır'da yaşanan bir çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğünü, bir polisimizin de şehit olduğunu öğrendim. Sayın Elçi'ye ve şehit polisimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Bu olay Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlığının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir" dedi.

"BU MÜCADELEYİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ, YILMAK YOK"
Sözlerinin başında Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Balıkçılarbaşı bölgesinde çıkan çatışmada Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında konuşan Erdoğan, "Bir üzüntümü ifade etmek istiyorum. Az önce Diyarbakır'da yaşanan bir çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğünü, bir polisimizin de şehit olduğunu öğrendim. Ayrıca polislerden ve gazetecilerden yaralananlar var. Sayın Elçi'ye ve şehit polisimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Bu olay Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlığının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Buradan durmak yok, yılmak yok. Aynı kararlılıkla buna devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'ONLARIN ARKASINDA DURANLAR DA AYNI SUÇA ORTAKTIR'

Bizim Suriye’deki gelişmelerle yakından ilgilenmemiz kadar tabii bir şey yoktur. Esed rejimiyle DAEŞ terör örgütü arasında hiçbir fark yoktur. Bunların hepsi de insanlık suçlarının ortaklarıdır. Onların arkasında duranlar da aynı suça ortaktır. Suriye bizi çağırdığı için gittik, 380 bin vatandaşı öldüren terör örgütü devletinin davetine gitmeye mecbur musunuz? Orası mağdur değil ki, ister giderseniz ister gitmezseniz. Çağırdı gittim, sebep başka dert başka bunun perde arkasını biz biliyoruz, kimse kimseyi aldatmasın.

'KİMSE KUSURA BAKMASIN BUNA HİÇ RIZA GÖSTERMEYİZ'
Son aldığım bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bayırbucak Türkmenleri kardeşlerimiz biz kapılarımız açtık, ne diyorlar biliyor musunuz? ‘Biz gelmeyeceğiz’ diyorlar, bu topraklarda şehit olacağız diyorlar. Bizim soydaşlarımız, bizim akrabalarımız. Şimdi karakışa hazırlanıyorlar, biz yanlarındayız.

'NASIL BİR İŞTİR BU YA. KİMSE KUSURA BAKMASIN'
Birileri binlerce km öteden gelip söz sahibi olmaya çalışıyor. Nasıl bir iştir bu ya. Kimse kusura bakmasın buna hiç rıza göstermeyiz. Böyle bir günde biz bir olamıyorsak ne zaman bir olacağız. Egemenlik haklarımızın ihlaline, tecavüzüne asla izin vermeyiz. Bizim gelişmeleri tribünden izlememiz mümkün değildir

'RUSYA İLE ARAMIZDA BAŞ GÖSTEREN BU MESELENİN...'

Türkiye olarak hiçbir zaman gerilimin, acının tarafında yer almadık, almayız.

Güvenli bir geleceğin peşindeyiz, böyle yolumuza devam edeceğimiz. Diplomatik kanallarla ve uluslararası çerçevede çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Rusya ile aramızda baş gösteren bu meselenin büyümesi, yıpratıcı bir hal alması geleceğe yönelik üzücü neticeler doğurmasın diyoruz. Tarafların olumlu bir şekilde yaklaşım göstermesini diliyoruz. Gelin bu meseleyi aramızda konuşalım ve çözeme kavuşturalım.

Tüm ilişkilerimizin kötüye gideceği bi boyuta ulaştırıp kimseyi de sevindirmeyelim. Rusya Türkiye kadar önemli olduğu kadar Türkiye de Rusya kadar o denli önemli bir ülkedir. Her iki ülkenin de birbirini gözden çıkarma lüksü yoktur. Bundan ümitliyiz. Bu çizgide buluşmayı ümit ediyorum.