Erdoğan'ı kimler yalnızlaştırdı ?

Erdoğan'ı kimler yalnızlaştırdı ?

Hürriyet yazarı Akif Beki'nin bugünkü yazısı AK Parti'de yeni bir tartışmayı başlatacağa benziyor.

Hürriyet gazetesi Akif Beki, Erdoğan'ı ve AK Parti'yi 2002 ruhuna dönmesini isteyenlere karşı tepki gösteren çevreleri, Erdoğan'ı yalnızlaştırmakla suçladı.

"Erdoğan'ı yalnızlaştırma planı" başlıklı yazı kaleme alan Beki, bu kez eleştiri oklarını AK Parti içindeki bazı kesimlere çevirdi. Seçim sonuçlarıyla birlikte alevlenen Erdoğan tartışmasına bir dönem onunla çalışan Akif Beki de katıldı. Pınarhisar Cezaevi'ne düştüğü günleri hatırlatan Beki, isim vermediği Erdoğan'ın çevresindeki kişiler için "Bugün onun için ortalığa düşen, 'Var mı ikimize yan bakan' diye etrafa salya sümük çemkiren cengâverler o gün etrafında değildi" diye yazdı.

ERDOĞAN'I ANLATTI

Erdoğan'ın "ben değil biz" dedikçe büyüdüğünü şaklabanlığa ve ucuzluğa pirim vermediğini söyleyen yazar, Erdoğan'ın aşırıya kaçan övgülere karşı yüzünü ekşittiğini savundu.

Erdoğan'ın rakiplerini karalayarak kendisini ve partisini büyütmediğini belirten Beki, yazısında "Şimdi kim ondan ve arkadaşlarından 2002 ruhuna geri dönmesini istese, ganimet sofrasına üşüşmüş cebellezi haşeratı ayağa kalkıyor." ifadelerini kullandı.

KİM Kİ 'SENDE HATA OLMAZ' DİYORSA

"Erdoğan'ı yalnızlaştırma planı diye bir plan varsa bilin ki o da bu ajanlar tarafından yürütülüyor." diyen yazar, yazısını böyle tamamladı:

"Her kim ki 'Eleştirilere kulak asma, bunlar seni yalnızlaştırmak istiyor' diye yaygarayı basıyorsa üst aklın ajan provokatörü işte odur.

Her kim ki 'Sende hata, kusur olmaz; her şeyin en iyisini sen bilirsin, sen hiç yanlış yapmazsın' diyorsa üst aklın musallat ettiği şeytan işte odur. Sağdan yaklaşarak nefsini ifsat ediyordur.

Her kim ki 'Senin yanında ben varım, benim varlığım sana yeter, başkasına ihtiyacın yok' diye fiştekliyorsa Erdoğan'ı yalnızlaştıran uyanık iblisin ta kendisidir o.

Hem de mart kedisi gibi cıyaklıya cıyaklıya, 'Yalnızlaştırmayız' diye diye adamı yalnızlaştırırlar, siz bilmezsiniz o iblisleri."