''Erdoğan’ı yurt dışına götürüp ameliyat ettirdim''

''Erdoğan’ı yurt dışına götürüp ameliyat ettirdim''

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski doktoru ve özel kalem müdürü Turhan Çömez önemli açıklamalarda bulundu.

AKP eski milletvekili ve bir dönem Recep Tayyip Erdoğan'ın doktorluğunu ve özel kalem müdürlüğünü yapan Turhan Çömez Uğur Dündar'ın 'Halk Arenası' programında Uğur Dündar ve Hakan Aygün'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Halk Arenası ekibini Ergnekon soruturması sırasında sığınmak zorunda kaldığı Londra'da ağırlayan Turhan Çömez, Ergenekon soruşturması, Erdoğan'la olan ilişkisi, 14 Aralık operasyonu gibi konularda çarpıcı açıklamalar yaptı.

HAKKIMDA YALAN HABERLERLE İDDİANAME HAZIRLANDI

Ergeenkon soruşturmasında hakkında hazırlanan iddianamenin yalan haberlerle ve montajlanmış tapelerle oluşturulduğunu  söyleyen Çömez, "Hurşit Tolon'un evini boyayan 'Boyacı Turhan' isimli kişiyle yaptığı konuşma sanki benimle  yapılmış gibi montajlandı ve medyaya servis edildi" dedi.

ERDOĞAN İNANDIRILDI

Dönemin Başbakanı Erdoğan'ın kendisinin ona karşı olduğuna inandırıldığını söyleyen Turhan Çömez, "Ben İngiltere'te geldikten sonra kendisine bir mektup yazdım ve bu durumu izah ettim. Bizim mağdur olmamıza neden olan bu kadro, bir gün sizi de mağdur eder' diye uyardım. Ama maalesef o dönem Erdoğan'ın bu senaryoya innandırıldığını anladım. Bugün kendisi de mağdur olduğunu söylüyor. Ama o dönem yapılan bu operasyon bir ortak aklın ürünüydü. Buun yurt dışı bağlantıları olduğunu da düşünüyorum"  dedi.

YURT DIŞINA GÖTÜRÜP AMELİYAT ETTİRDİM

Erdoğan'ın bir dönem doktorluğunu da yapan Turhan Çömez, "Ben Erdoğan'ın ameliyatlarına da girdim. Hatta ona biri zarar verebilir diye, ameliyatta kullanılacak anestezi malezemelerini bir gün önceden evime götürüp orada muhafaza ettim. Ben o dönem Erdoğan'a inanıyordum. istikbali parlak bir politikacı olduğunu ve gelcekte Başbakan olacağını tahmin edebiliyorduk. Biz de o kadaro içerisinde ülkemize büyük hizmetler edebileceğimize inanıyorduk. Ben o dönem Erdoğan'ı yurt dışına götürüp ameliyat ettirdim. Ama hangi ülke olduğu ve ameliyatın detayları konusunda bilgi vermem meslek ahlakıma uymaz "dedi.

İNGİLTERE'DE TUTUKLANDIM

Çömez, bugüne kadar ailesi ilebile paylaşmadığı bir bilgiyi de ilk kez Uğur Dündar'la Halk Arenası programında açıkladı. İngiltere'ye yerleştiktenbir süre sonra, Erdoğan'ın Başbakan olarak bu ülkeye yaptığı resmi bir ziyarettten yaklaşık bir ay sonra İngiltere İçişleri Bakanlığı'ndan bir davet mektubu aldığını, ve görüşme için gittiğinde kendisinin tutuklandığını açıkladı. Londra'ta 12 saat mesafede bir cezaevinde tutuklu kaldığını söyleyen Çömez, kendisini Türkiye'ye iade edilmek üzere işlemleri tamamlanmak üzereyken, İngiltere İçişleri bakanlığı aleyhinde açtığı davayı kazandığını ve bu ülkede oturum hakkı kazandığını söyledi. Çömez, "Benim burada ne siyasi gücüm vardı, ne param, ne medyam ne de arkamda beni destekleyen bir çete. Ancak, vatandaşı bile olmadığım bir ülkede, İçişleri Bakanlığını dava ederekmahkum ettim ve oturum hakkkını elde ettim. İşte bu, hukukun üstünlüğü. Türkiye'nin de böyle bir ülke olduğunu görmeken büyük hayalim"dedi.

ERDOĞAN ÇIKIP ÖZÜR DİLEMELİ

Ergenekon davasında pek çok insanın haksız yere mağğdur edildiğini söyleyen Çömez, "Erdoğan şimdi o dönem için başkalarını suçluyor. 'Kandırıldım' diyor. Ancak çevresinde kendisine doğruları gösteren herkesi uzaklaştırdı. Şimdi çıkıp en azından toplumdan özür dilemesi gerekiyor" dedi.

KİMSEYE KİNİM YOK

14 Aralık operasyonunun hedefi olan Cemaat medyasının Ergenekon soruşturması sırasında kendisi hakkında pek çok asılsız habere imza attığını söyleyen Çömez, "Ben artık geriy bakmıyorum. Kimseye kin beslemiyorum, nefret etmiyorum ve intikam hissi içinde değilim.. Artık bunları geride bırakarak gerçek hukukun egemen olduğu bir düzen kurmalıyız" dedi.

CANLI YAYINDA CEP NUMARASINI VERDİ

Programın sonunda bir sürpriz yapa Turhan Çömez, "Burada bana ulaşmak isteyen pek çok vatandaşımız oluyor. Sağlık sorunları için arayanlar, burada eğitim almak isteyen gençler oluyor. Ben Türkiye'de politika yaparken de katıldığım toplantılarda cep telefonumu paylaşırdım. Şimdi de müsadeniz olursa telefon numaramı vermek istiyorum" diyerek telefon numarasını canlı yayında izleyenlerle paylaştı.