Erdoğan'ın affettiği hükümlü konuştu

Erdoğan'ın affettiği hükümlü konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı olduğundan beri affetiği ilk kişi olan Mustafa Akcanlı yaşadıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın göreve geldikten sonra ilk affettiği hükümlü olan kolon kanseri hastası 53 yaşındaki Mustafa Akcanlı, Denizli’nin Kale İlçesi’ndeki tek odalı evinde zor şartlarda yaşıyor. ’Resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık’ suçlarından cezaevinde kalan Mustafa Akcanlı, dolandırdığı kişilerin kendisini affetmesini isteyerek, "Arkadaş kurbanıyım, yaptıklarımdan dolayı pişmanım. Beni affettiği için Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk affettiği hükümlü olan 4 çocuk babası Mustafa Akcanlı, Kale’de Hürriyet Mahallesi’nde tek odalı evinde geçimini güçlükle sağlıyor. İlk kez 20 yıl önce dolandırıcılık suçundan cezaevine giren Akcanlı, geçen süre içinde 50’ye yakın suçtan yargılanıp hüküm giydi. Kendisi bile ne kadar hangi suçlardan yargılandığı hatırlamayan Akcanlı, hüküm giydiği suçlardan dolayı 10 yıl Kocabaş D Tipi Cezaevi’nde yattı. Cezaevinde yatarken kolon kanserine yakalanan Akcanlı, 2 yıl önce Adli Tıp Kurumu’nun raporuyla tedavi olması için tahliye edildi. Akcanlı’nın bu süreçte hastalığı daha ilerledi.

Erdoğan'ın affettiği ilk hükümlü konuştu | Haber3 Video | Sitene Ekle

O dönemde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kendisini affetmesi için dilekçe verdiğini belirten Akcanlı, "Ancak, yeni Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan beni affetti" dedi. 75 yaşındaki annesi Naile Akcanlı ile birlikte yaşayan Akcanlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederken, dolandırdığı kişilerden de af dileyip, haklarını helal etmelerini istedi.

’CEZAEVİNDE İLAÇ ALIMI VE TEDAVİ ZAMANINDA OLMUYORDU’

Sevincinin kelimelerle anlatılamayacağını belirten Akcanlı, "Affedildiğimi öğrenince çok sevindim. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum. Sanki Kale ilçesini bana verdiler. Cezaevine zor şartlarda yaşadım. Cezaevleri lüks oldu ama tedavi, ilaç alımı zamanında olmadığından sıkıntı oluyordu. Ben de bu süreçte Adalet Bakanlığı’na Cumhurbaşkanlığı’na dilekçeler yazdım. Bu yüzden 2 yıl önce dışarıda tedavi olmam için bıraktılar. Dışarıda tedavimi oldum ancak iyileşemedim. Hastalığım ilerledi. Daha 20 yıla yakın cezaevinde yatmam gerekiyordu. Neyse ki Cumhurbaşkanımız beni affetti. Allah ondan bin kere razı olsun. Tuttuğunu altınetsin" dedi.

’İYİLEŞME ŞANSIM YOK’

Arkadaş kurbanı olduğunu da vurgulayan Akcanlı, "Dolandırıcılık, evrakta sahtecilik gibi suçlara karıştım. Bu yaptıklarımdan dolayı bir değil bin kere pişmanım. Dolandırdığım kişilerin ahı yüzünden bu hale geldiğimi düşünüyorum. Dolandırdığım insanlardan bana haklarını helal etmesini istiyorum. Hepsinden çok özür diliyorum. Yaşamım çok zor. İyileşme şansım yok. Geçen seneye göre 3 kat daha hastalığım ilerledi. daha ne kadar yaşarım bilmiyorum. Kanser hastası böyle evde yaşayamaz. 75 yaşındaki annem bana çok zor bakıyor. Kimse benim durumuma düşmesin. Ben isteyerek yapmadım. Her şey mecburiyetten oldu. Ekmek alacak paramın olmadığı zamanlar oldu" diye konuştu. Akcanlı, en son Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasının bulunduğu affedildiğini yazan kararın bulunduğu evrağı da gösterdi.

Mustafa Akcanlı’nın 75 yaşındaki annesi Naile Akcanlı da oğlunun maalesef kötü işlere bulaştığını belirtip, "Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkür. Allah ondan razı olsun" dedi.