Erdoğanın Balmumu Heykeli Tartışma Yarattı

Erdoğanın Balmumu Heykeli Tartışma Yarattı

SAMSUN’un İlkadım Belediye Başkanı Ak Partili Erdoğan Tok, Ankara’da düzenlenen Samsun tanıtım günleri etkinliğinde stantta sergilenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın balmumu heykelinin Samsunlu bir sanatçı tarafından yapıldığını...

SAMSUN’un İlkadım Belediye Başkanı Ak Partili Erdoğan Tok, Ankara’da düzenlenen Samsun tanıtım günleri etkinliğinde stantta sergilenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın balmumu heykelinin Samsunlu bir sanatçı tarafından yapıldığını söyledi. Başkan Tok, "Sanatçımız bizden bu heykeli sergilememizi istedi. Biz de ona destek olmak, sahip çıkmak için bunu yaptık. Benzemiyor eleştirilerine katılmıyorum. Tam profesyonel olmasa da benziyor” dedi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Samsun tanıtım günleri’ programında İlkadım İlçe Belediyesi'nin standında yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın balmumu heykelinin kendisine benzemediği eleştirilerine İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok cevap verdi. Heykeli sipariş üzerine özel olarak yaptırmadıklarını anlatan Başkan Tok, şunları söyledi:

" Samsunlu bir sanatçı Ersan Yüksel bu heykeli yapmış. Bizden sergilenmesini istedi. Biz de Samsunlu sanatçımıza sahip çıkma adına yaptığı bu eseri sergilemek suretiyle en azından fuara katılanlara tanıtım maksatlı sergilenmesini sağladık. Bizim özellikle sipariş verip yaptırdığımız bir durum zaten söz konusu değil. Sadece sanatçımızın yapmış olduğu eseri fuarda sergilenmesinin altyapısını yaptık. Bu da bizim o sanatçıya desteğimizin bir göstergesi. Samsunlu sanatçılarımıza sahip çıkma adına yapmış olduğumuz bir şey."

Balmumu heykelin Erdoğan'a benzemediği eleştirilerine karşı da Başkan Erdoğan Tok, şu yanıtı verdi:

"Bence biraz genç halini yapmış. Avrupa’daki başarıyı yakalayamamışlar ama kendisi de ‘İleride daha iyisini yapabilirim’ diyor. Bence benziyor. Çok net 10 üzerinden 10 puan verecek durum yok ama geçer puan alır. 6 puan aldığını düşünüyorum açıkçası. Sanatçımız ayrıca heykeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye etmek istediğini söyledi ve ‘bana aracı olur musun?’ dedi. Ben randevu alırım. Bu maksatla bir hediyeye vermek için ama kabul buyurur mu, buyurmaz mı? Ben benzemiyor eleştirisine çok katılmıyorum. Tam profesyonel olmasa da benziyor."

FOTOĞRAFLI