Erdoğan’ın Çin Ziyaretinde Uygur Meselesi Konuşuldu

Erdoğan’ın Çin Ziyaretinde Uygur Meselesi Konuşuldu

Çin'e iki günlük resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, mevkidaşı Xi Jinping'le yaptığı görüşmede Uygur meselesinin gündeme...

DIŞ HABER –

Çin'e iki günlük resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, mevkidaşı Xi Jinping'le yaptığı görüşmede Uygur meselesinin gündeme geldiği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Recep Tayyip Erdoğan, Uygurlar hakkında Türkiye'de verdiği mesajları söz konusu görüşmede de tekrarladı. Görüşmede Çin'in toprak bütünlüğü ve egemenliğinin desteklendiği mesajını da veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin sınırları içinde ya da dışında, Çin'in toprak bütünlüğüne karşı bir kriminal terör eylemini Türkiye'nin kabullenmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Görüşmede ayrıca, "Doğu Türkistan İslami Hareketi" adlı örgüt de gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin söz konusu oluşumu uzun zamandır terör örgütü olarak kabul ettiğini belirtti. Çin tarafı ise, buna mukabil Türkiye'nin IŞİD ve PKK'ya karşı mücadelesini desteklediğini ifade etti.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı