''Erdoğan'ın korkusu Lahey'de yargılanmak''

''Erdoğan'ın korkusu Lahey'de yargılanmak''

CHP'li vekil adayı Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MİT TIR'ları ile ilgili korkusunun Lahey'de kafes içinde yargılanması olduğunu iddia etti.

CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Barış Yarkadaş Halktv’de Ayşenur Aslan’ın programında flaş açıklamalarda bulundu. Yarkadaş Cumhuriyet Gazetesi’nin yayınladığı görüntülerdeki MİT TIR’larında ilaç kutularının altından silah çıkması nedeniyle Erdoğan’ın Lahey’de yargılanabileceğini belirtti.

“ERDOĞAN’IN KORKUSU”

“Neden panikliyorlar, neden Cumhuriyet’e soruşturma açıldı” diye soran Yarkadaş bu soruyu şöyle açıkladı;

“Çünkü savaşta tüm dünyanın kabul ettiği belli bir kural vardır. Hiçbir savaş ortamında içinde ilaç olan hiçbir araç durdurulamaz seyahat etmesi engellenemez. İlaç kutularının altından silah çıkması istismardır ve uluslararası bir suçtur. Erdoğan’ın korkusu şu; bu Erdoğan’ın Lahey’de uluslararası divanda yargılanmasını gerektiren bir suçtur. Lahey’de yargılamalar kafes içinde yapılır.

Bir ülke başka bir ülkenin bütünlüğüne yönelik silah sevkiyatı yapıp terör örgütlerini desteklemiştir. Bu açıkça bir suçtur. Bu suç uluslararası mahkemede yargılamayı gerektirir.”

Programa telefonla katılan İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi Hasan Kılıç, “Uluslararası kuruluşların Lahey yargılaması için bu görüntüleri toplayabilir. Bu ülkemiz için çok kötü bir durum. Uluslararası alanda bu tarz yargılamalar daha önce oldu. Bu olayın bir an önce aydınlanması gerekiyor” dedi.

“Cumhuriyet’e soruşturma açılması Can Dündar’ın yargılanmasının istenmesinin nedeni yandaş yazarlar Suriye de ne yapıldığını yapılan silah sevkiyatlarını çok iyi biliyor. Telaşları bu yüzden” diyen Yarkadaş, “Bu görüntüleri çekenler şu an cezaevinde. Soruşturmayı açanlar bu görüntüleri mahkemeye zaten sunacak” diye konuştu.

Programda AKP’li Yasin Aktay’ın TIR’larla silahların Suriyeli muhaliflere silah gönderildiğini itiraf ettiği görüntüler de yayınlandı.

“BU TIR’ların IŞİD’e gittiği çok açık. Bütün dünya bunu biliyordu. Bu belgeler savcılar yargılanırken ortaya çıkacaktı zaten. Kimsenin Türkiye’yi Suriye’yle savaşa sokmaya hakkı yoktur. Birisi çıkıp Türkiye ile Suriye arasındaki sorunun ne olduğunu çıkıp anlatsın” diyen Barış Yarkadaş ana akım medyanın haberi vermemesini de eleştirerek, “Ne zaman vereceksiniz Can Dündar hapse atıldığında mı vereceksiniz bu haberleri” diyerek tepki gösterdi.

“FİDAN’IN NEDEN ADAY OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI”

“Can Dündar ve arkadaşlarını gazetecilik yaptıkları için kutluyorum.Belli ki havalimanında da çekilmiş görüntüler var” diyen Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Hakan Fidan’ın neden son anda milletvekili olmaya çalıştığı ve Erdoğan’ın neden bu adaylığı engellediği ortaya çıkmış oldu. MİT TIR’ları olayının patlayacağını bilen Fidan dokunulmazlık zırhına kavuşmak istedi. AKP o kadar korkuyor ki MİT TIR’larını organize eden kişinin kardeşi dokunulmazlık zırhı kazansın diye seçilebilecek yerden AKP adayı yapıldı.”

“AKP’liler hiç Erdoğan’ı kahraman gibi göstermeye çalışmasın” diyen Yarkadaş, “Bugün Türkiye’de 2 milyon Suriyeli aç bilaç yaşıyorsa bu TIR’ların götürdüğü silahların yüzündendir” diye konuştu. Yarkadaş herkesi Cumhuriyet Gazetesi’ne sahip çıkmaya çağırdı.