Erdoğan'ın miting maliyeti: 10 milyon TL

Erdoğan'ın miting maliyeti: 10 milyon TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın genel seçimler öncesindeki mitinglerin maliyeti tartışılmaya devam ediyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersin’de yaptığı mitingin belediyeler ve il teşkilatı hariç olmak üzere sadece valiliğe maliyeti 172 bin TL oldu. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise Erdoğan’ın yaklaşık 50 mitinginin toplam maliyetinin tahmini 10 milyon TL olduğunu öne sürdü.

Sözcü gazetesinden Başak Kaya'nın haberine göre Mersin Valiliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim sürecinde Mersin’de yaptığı mitinge ilişkin CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın bilgi edinme başvurusuna yanıt verdi. Valilik mitingin 172 bin 714 TL’ye malolduğu bildirildi. Vali Vekili Cezmi Türk Göçer imzalı yanıtta, şunlar kaydedildi:

“Valiliğimizce afiş bedeli olarak 4 bin 238 TL harcama yapılmıştır. Mersin dışından gelen ekipler için valiliğimizce; konaklama ve ağırlama bedeli 15 bin TL ve araç kiralama bedeli 19 bin 794 TL olmak üzere toplam 35 bin 976,30 TL ödeme yapılmıştır. Cumhurbaşkanımızın halka hitaplarında kullanılan platformun hazırlanması için valiliğimizce 110 bin TL ödeme yapılmıştır. Ayrıca halka dağıtılmak üzere alınan Türk bayrağı için 22 bin 500 TL harcama yapılmıştır. Cumhurbaşkanımızın 3 Haziran tarihinde Mersin’de yaptıkları halka hitaplarında valiliğimizce toplam 172 bin 714,30 TL ödeme yapılmıştır.”

Kabul edilemez

Atıcı konuyla ilgili olarak, “Seçim sürecinde Erdoğan AKP’ye oy istedi. Mersin’deki mitingi de büyük bir şaşa ile yapıldı. Kendi gözlerimle yüzlerce aracın çevre illerden taşındığını gördüm. Cumhurbaşkanlığının kendi bütçesi var. Bu yetmiyor örtülü ödenek var. Bu da yetmiyor yerel yönetimlerin kendi bütçesi harcanıyor. Belediyeler hariç olmak üzere sadece valiliğin bütçesinden 172 bin TL harcanıyor. Bu para yoksullara yardım bütçesinden kesiliyor ve AKP’ye oy istemek için kullanılıyor. İllerin bütçesinden 10 milyon TL’ye yakın bir para harcandığını tahmin ediyorum.” dedi.