Erdoğan'la görüşmeyen Fas Kralı Türkiye'de !

Erdoğan'la görüşmeyen Fas Kralı Türkiye'de !

Gezi Eylemleri sırasında Fas'a giden Erdoğan'ın görüşme talebini kabul etmeyen Kral 6. Muhammed, 5 uçakla Türkiye'ye geldi.

Kral’ın eşi Prenses Lalla Salma ve çocuklarını taşıyan uçak saat 17.30′da Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. Prenses ve çocukların gelişleri sırasında gazeteciler Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’ne alınmadı. Prenses ve çocukları, daha sonra uçağın altına kadar yanaşan araçlara binerek havalimanından ayrıldı.

Fas Kralı 6. Muhammed ise eşi ve çocuklarından ayrı olarak İstanbul’a geldi. Kral’ın uçağı saat 20.00 sıralarında Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.

KRAL’IN EŞYALARI 3 ASKERİ UÇAKLA GELDİ

51 yaşındaki Fas Kralı 6. Muhammed’in Türkiye ziyaret için hazırlıklar günler öncesinden başladı. Kral 6′ncı Muhammed ve ailesinin eşyaları, Fas Hava Kuvvetleri’ne ait 3 adet askeri nakliye uçağı ile 2 gün önce İstanbul’a getirildi. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin karşısındaki park alanına yanaşan uçaktaki eşyalar titizlikle indirilerek nakliye kamyonlarına yüklendi. Fas Kralı 6. Muhammed’in Türkiye ziyaretinin nedeni hakkında ise bilgi verilmedi.

1-983.jpg

ERDOĞAN’LA GÖRÜŞMEMİŞTİ

Kral 6. Muhammed, Gezi Eylemleri’nin doruk noktasına çıktığı 3 Haziran 2013 tarihinde apar topar Fas’a ziyarete gitmişti. Türkiye’de çok tepki çeken ziyarette Erdoğan beklemediği bir sürprizle karşılaşmıştı. 6. Muhammet Erdoğan ile görüşmedi. Bunun nedeniyse o günlerdeki iddialara göre Fas’ta AKP ile aynı adı taşıyan İslamcı eksenli Adalet ve Kalkınma Partisi ile  Kral VI. Muhammed arasındaki gerilim yaşanmasıydı. Erdoğan, Fas ziyaretinde Müslüman Kardeşler’le görüşmüştü.