Eren Erdem: Erdoğan'a bir kez daha hakaret edeceğim

Eren Erdem: Erdoğan'a bir kez daha hakaret edeceğim

CHP'li Eren Erdem dokunulmazlıklara ilişkin teklifin Meclis'ten geçmemesini istediğini söyledi.

CHP'li Eren Erdem dokunulmazlıklara ilişkin teklifin Meclis'ten geçmemesini temenni ettiğini belirterek kendisini de Cumhurbaşkanına hakaretten fezlekesi olduğunu anımsattı. Erdem "Eğer benden ifade almak isterse bu ifademde Cumhurbaşkanına sırf bir emsal teşkil etmek için bir hakaret daha gerçekleştireceğim. Çünkü dokunulmazlığım devam edecek. İkinci davanın açılması için zorlayacağım. Bu durumun garabet olduğunu düşünüyorum" dedi.

"O DA BANA CUMHURİYETİ KURANLARIN DİNSİZ OLDUĞUNU İSPAT ETSİN EDEMEZSE NAMUSSUZDUR"

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın 2014 yılında yaptığı bir konuşmadan bazı cümleleri okudu. Eren Erdem, İsmail Kahraman'ın "Cumhuriyeti kuran kadrolar dinsizdi, pozitivistti" dediğini ifade ederek "Bende kendisine nazitivist diyorum. Bu arkadaşa pozitivizmin ne olduğunu bilmiyor. İslama en fazla zararı veren anlayış bu anlayıştır. Cumhuriyeti kuranların dinsiz olduğunu söylüyor. Sen cumhuriyeti kuranların inancına sövemezsin. Bu nazitivistler nazi siyasetini Türkiye'ye taşımak isteyenler aziz şehitlere söverken adeta kendi imanlarını tartışmaya dahil açamıyorlar. Zerre kadar namusu varsa meclis başkanının benimle canlı yayına çıksın. Onun münafık olduğunu, Kuran'ın güruhuna aykırı hakaret ettiğini ayetlerle ispat edeceğim canlı yayında. O da bana Cumhuriyeti kuranların dinsiz olduğunu ispat etsin. Edemezse namussuzdur. Milletvekili arkadaşlarımız laiklikle ilgili sözlerinden dolayı suç duyurusunda bulundular hakkında. Bende imzamı veriyorum müdahil olarak" diye konuştu.

"BİR FİRE BİLE ÇIKMAZ. ÇIKARSA ONU DA BULUR YARGILARIZ"

Eren Erdem dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin teklifin geçmemesini temenni ettiğini söyleyerek şöyle konuştu: "Temennim geçmemesi yönünde. Bu kapalı oylamadır. Partiler grup kararı alamazlar. Çünkü bu dokunulmazlıkla ilgili bir şey değil. Dokunulmazlıkları kaldırmıyor bu. Kesinlikle yapacağım bir şeyi söyleyeyim. Geçici madde kapsamında fezlekelerimizi işleme koyuyorlar. Benim fezlekelerimden birisi Cumhurbaşkanına hakaret. Eğer benden ifade almak isterse bu ifademde Cumhurbaşkanına sırf bir emsal teşkil etmek için bir hakaret daha gerçekleştireceğim. Çünkü dokunulmazlığım devam edecek. Bu bir garabet. İkinci davanın açılması için zorlayacağım. Bu durumun garabet olduğunu düşünüyorum. Ne ucubeliklere tanık olacağız. Madde yürürlüğe girdiği an itibariyle AKP'li bir vekil suikast yapsa yargılanamayacak çünkü dokunulmazlığı devam edecek. Korkak olan iktidardır. Bu madde geçer yada geçmez ama bundan sonra eğer şeref, yürek varsa sinek kadar vicdan taşıyorlarsa 550 milletvekilinin hepsinin dokunulmazlığının kaldırılması için madde koysunlar. Bir fire bile çıkmaz. Çıkarsa onu da bulur yargılarız."