Ergun Saygun: 45 Yıl Bu Devlete Hizmet Ettim, Helali Hoş Olsun

Ergun Saygun: 45 Yıl Bu Devlete Hizmet Ettim, Helali Hoş Olsun

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde, Gazeteci Kutlay Alan'ın 13'ncü ölüm yıl dönümü anma etkinliğine katılan, Balyoz Planı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından sağlık sorunları nedeni ile tahliye edilen emekli Orgeneral...

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde, Gazeteci Kutlay Alan'ın 13'ncü ölüm yıl dönümü anma etkinliğine katılan, Balyoz Planı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından sağlık sorunları nedeni ile tahliye edilen emekli Orgeneral Ergun Saygun, son dönemlerde kendisinin yaşadıkları ile ilgili pek bir şey söylemek istemediğini belirtip, "45 yıl bu devlete hizmet ettim. Her saniyesi helali hoş olsun. Olan bitenin ben üzerinde durmayacağım" dedi.

Gazeteci Kutlay Alan, ölümünün 13'ncü yılında Anamur Kültür Derneği'nin düzenlediği geleneksel 3'ncü Anamur'da İz Bırakanlar etkinliğinde anıldı. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen programa, emekli Orgeneral Ergun Saygun, emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ünsal Sarıduman, Belediye Başkan vekili Ayhan Yıldız, Anamur Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Fuat Uğur ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda Alan'ın arşivindeki fotoğraflar ve çalışmaları sinevizyonda gösterilirken anlatımı da oğlu İnşaat Mühendisi Tayfun Alan ve kızı Tülin Kurtoğlu gerçekleştirdi. Daha sonra ise Anamur Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlatılan Anamuryum Antik Kenti ve Mamure Kalesi'ni anlatan tarihi belgesel de katılımcılara izletildi. Alan'ın oğlu Tayfun Alan ve kızı Tülin Kurtoğlu daha çok babalarının eğitim döneminde yaşadığı sıkıntıları, mücadeleci özelliğini ve şakacı yönleri ile dostlarına olan bağlılığını anlattı. Daha sonra söz alan Alan'ın komşusu olan emekli Orgeneral Saygun, merhumun kendisi için büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Saygun, son dönemlerde kendi yaşadıkları ile ilgili pek bir şey söylemek istemediğini dile getirdi. Bu sözü karşısında gaziler ayağa kalkarak Saygun'u alkışladı.

Konuşmasında duygulanan Saygun, "Kutlay Alan, benim için büyük bir kayıptır. Mekanı Cennet olsun. Ben Anamurlu değilim, Bozyazılı da değilim. İstanbulluyum, belki de içinizdeki en eski Anamurluyum. 1973 yılından beri her sene buraya gelirim. Burayı, insanını severiz, çünkü hep iyilik gördük, sevgi gördük. Buranın insanı beni bağrına bastı. Ben ne Göcek'i bilirim, ne Bodrum'u bilirim, ne Marmaris'i bilirim. Ben bir Anamur'u, bir Bozyazı'yı birde Alinko'yu bilirim. Buralar da bana yetiyor. Ben bu vatanın nasıl kurtarıldığını, bu devletin nasıl kurulduğunu en iyi bilenlerdenim ve bilenlerdensiniz. Bunu devam ettirmek için 45 sene bu devlete hizmet ettim. Her saniyesi helali hoş olsun. Olan bitenin ben üzerinde durmayacağım. Gazilerimiz az önce ayağa kalktığında ben de kalkmak istedim, ama kalkamadım. Bu millet her şeyin en iyisine layıktır" dedi.

Kutlay Alan'ın diğer komşusu emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ünsal Sarıduman da merhumun Anamur büyük bir değer olduğunu kaydederek, "İkbal peşinde koşanların alkışlandığı bir devirde vefat etmiş bir kişiyi anıyorsunuz. Allah sizden razı olsun. Alkış almaya değerli olan sizlersiniz" diye konuştu. Etkinlikte, Kutlay Alan ile hayatının her hangi bir dönemini paylaşanlar da anılarını anlattı.

FOTOĞRAFLI

ERGUN SAYGUN: 45 YIL BU DEVLETE HİZMET ETTİM, HELALİ HOŞ OLSUN

ERGUN SAYGUN: 45 YIL BU DEVLETE HİZMET ETTİM, HELALİ HOŞ OLSUN

ERGUN SAYGUN: 45 YIL BU DEVLETE HİZMET ETTİM, HELALİ HOŞ OLSUN