Erkekler havuzu açıldı !

Erkekler havuzu açıldı !

25 yıldır kullanılmayan sıcak suya sahip havuz yapılan düzenlemelerle erkeklere açıldı.

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi’ne bağlı Uzunlu Beldesi’nde yaklaşık 25 yıldır atıl durumda bırakılan 30 derece sıcak suya sahip havuzun ’erkekler’ bölümü yapılan düzenlemenin ardından açıldı. Tesisin kadınlar kısmının da hizmete sunulması için çalışmalara başlandı.

Uzunlu Belediyesi, 1970’li yıllarda hizmete sunulan ve bir süre hizmet verdikten sonra talebin olmaması üzerine kapısına kilit vurulan yüzme havuzu tesislerini yeniden hizmete sunmak üzere çalışma başlattı. Bir bölümü geçen yıl Kasım ayında tamamlanarak hizmete sunulan havuzun kadınlar bölümü ile sosyal tesislerin hizmete sunulmasına yönelik başlatılan çalışmalar devam ediyor. Uzunlu Belediye Başkanı Turan Koç, 1970’li yıllarda dönemin belediye başkanı olan babası Abdullah Koç tarafından yaptırılarak hizmete sunulan, 30 derece sıcak suya sahip, alaturka hamam ve olimpik ölçülerdeki iki havuzun yaklaşık 25 yıldır kaderine terk edildiğini hatırlattı. Koç, bu tesisleri atıl vaziyetten kurtarmanın yanı sıra yeni kaynaklarla Uzunlu’yu termal turizme kazandırmayı hedeflediklerine vurgu yaparak, önceki yıl yapılan termal su arama çalışmalarından olumlu sonuç alınamadığını kaydetti.

30 derecelik mevcut suyun kullanılarak yüzme havuzumuzun yeniden faaliyete geçirilmesine yönelik başlattıkları çalışmanın bir bölümünü geçen yıl Kasım ayında tamamladıklarını kaydeden Koç, "Çalışmalarımızı tamamladığımız yüzme havuzumuzu halkımızın, özellikle gençlerimizin hizmetine sunduk. Yarı olimpik yüzme havuzu yeni haliyle Uzunluya yakışır güzellikte oldu. Orta yaşlı hemşerilerimizin hatıralarında önemli bir yer tutan yüzme havuzumuzu beldemiz insanıyla birlikte ilçemize gelecek konuklarımız tarafından da kullanılmaktadır" dedi.

Belediye Başkanı Koç, yüzme havuzunun kadınlar bölümünün de hizmete sunulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini, havuz bölgesinde çevre düzenlemesi çalışmalarının da yapıldığını sözlerine ekledi.