Erken seçim için tarih verdi

Erken seçim için tarih verdi

Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, erken seçimin 22 Kasım 2015'te olacağını iddia etti.

Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan olası erken seçimde kesinlikle MHP ve HDP'yi hedef almamasını önerdi.

Koalisyon mu erken seçim mi? Meclis Başkanlığı seçimlerinde yaşananlar ve özellikle muhalefet partisi liderlerinin bol kırmızı çizgileri kafaları karıştırdı.

Peki bundan sonra ne olacak? Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, 22 Kasım 2015'te erken seçimin olacağını iddia etti.

Bahçeli'nin erken seçim istediğine işaret eden yazar, bugünkü yazısında CHP ve AK Parti tabanlarının da koalisyona sıcak bakmadığını hatırlattı.

Koalisyon hükümetinin kısa ömürlü süreceğini savunan Kütahyalı, Türkiye ekonomisinin şaha kalkması için istikrarlı ve kalıcı bir hükümete ihtiyaç olduğu görüşünde.

Koalisyon döneminin hantal bürokrasiyi iyice azgınlaştıracağını ifade eden yazar, çıkış yolunu yazısının sonunda AK Parti yönetimine ve Erdoğan'a seslenerek açıklıyor:

"KESİNLİKLE ZİKRETMEMELİ"

"Ne yaparsak yapalım 22 Kasım 2015 seçimlerine gidilmesi mukadder gözüküyor. Bu seçim süreci 7 Haziran gibi kavgalı gürültülü bir süreç olmamalı. AK Parti de 7 Haziran öncesi yaptığı feci hataları yapmamalı. Daha önce yazdım bu hataları. 22 Kasım'a giderken AK Parti mümkünse HDP ve MHP'nin ismini dahi zikretmemelidir. HeleCumhurbaşkanı Erdoğan kesinlikle zikretmemelidir. Şampiyonlar sadece ikinciyi muhatap alırlar ve ikinci ile yarışırlar. Daha aşağısı muhatap alınırsa bu iş her koşulda küçük aktörlere yarar..."