18 madencinin cenazesine ulaşıldı mı ?

18 madencinin cenazesine ulaşıldı mı ?

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Ermenek madeninde 3 işçiye ulaşıldığı iddiasını yalanladı.

Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında yapılan arama kurtarma çalışmalarında, işçilerin mahsur kaldığı bölüme ulaşıldığı iddia edildi. Maden ocağı çevresinde yoğunluk yaşanırken, güvenlik güçleri bölgede önlem aldı.
 
3 İŞÇİNİN CESEDİNE ULAŞILDI İDDİASI
 
İddiaya göre, işçilerin bulunduğu bölüme ulaşıldı. Resmi olarak açıklanmamasına rağmen, 3 işçinin de cesedine ulaşıldı. Kısa süre önce ulaşan bu iddianın ardından madenin önünde bir anda hareketlilik oldu.
 
TANER YILDIZ: İŞÇİLERE ULAŞILAMADI
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise yaptığı açıklamada 'İşçilere ulaşılamadı, ulaşılırsa açıklayacağız' dedi.Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında yapılan arama kurtarma çalışmalarında, işçilerin mahsur kaldığı bölüme ulaşıldığı iddia edildi. Maden ocağı çevresinde yoğunluk yaşanırken, güvenlik güçleri bölgede önlem aldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman Ermenek'te maden kazası yaşanan işletmede yürütülen çalışmalara ilişkin, "Şu anda bizim ulaştığımız bir kardeşimiz yok. Ulaştığımız yer de yok. Her açtığımız su seviyesinde karşımıza yeni bir tablo çıkabilir" dedi.

Bakan Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile beraber açıklamalarda bulundu.

"Şuanda ulaştığımız bir kardeşimiz yok"

Taner Yıldız, bu gece itibarıyla bazı spekülatif haberlerle karşılaştıklarını, "3 kişiye ulaşıldı, nasıl olacak?" şeklinde ifadelerle karşılaştıklarını belirterek, "Şu anda bizim ulaştığımız bir kardeşimiz yok. Ulaştığımız yer de yok. Her açtığımız su seviyesinde karşımıza yeni bir tablo çıkabilir. O yüzden böyle beklentileri yükseltmek, vatandaşlarımızın ümitleriyle oynamak gerçekçi olmaz, doğru da olmaz. Buna hassasiyet göstermemiz lazım" dedi.

Madencilere ulaşıldı mı? | Haber3 Video | Sitene Ekle