• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 59.662
  • Dolar
  • 1,7675
  • Euro
  • 2,3245
  • Altın
  • 653,05
  • Ankara : 0 °C
  • İstanbul : 1 °C
  • İzmir : 5 °C
  • Adana : 8 °C
  • Antalya : 7 °C
  • Diyarbakır : 0 °C
Çerkezler ve Lazlar da anadil için karar aldı
Yarın İstanbul'a kar geliyor
Bu okulda verem kol geziyor !
Şırnak'ta 15 terörist öldürüldü
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Ermenistan'dan adım bekliyor

Ermenistan'dan adım bekliyor
Ankara, imzalanan Türkiye-Ermenistan protokolleri için adım bekliyor.
11 Mart 2010 / 10:37

Türkiye-Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için imzalanan protokollerin "ölmediğini" vurgulayan Ankara, sürecin rayına girmesi için Ermenistan Anayasa Mahkemesinin aldığı gerekçeli kararla ilgili olarak Erivan'ın adım atmasını bekliyor.

Ermeni iddialarını içeren tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonunda onaylanmasıyla Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi sürecinin birbirinden bağımsız olduğunu vurgulayan diplomatik kaynaklar, başka ülkelerin müdahil olmasının normalleşme sürecine katkıda bulunmayacağını belirtiyor.

Tasarının, "baskı aracı olarak kullanıldığını" kaydeden kaynaklar, Türkiye'nin hiçbir koşulda baskı altında karar almadığının altını çizerek, geçen yıl da 24 Nisan öncesinde baskılar olduğunu, ancak Türkiye-Ermenistan protokolleriyle ilgili ilk açıklamaların gündem değiştikten ve serbestleştikten sonra yapıldığını hatırlattı.

Protokollerle ilgili yasal sürecin işlemeye devam edeceğini belirten yetkililer, ilişkilerin normalleştirilmesinin parametrelerinin belli olduğunu, bunları Türkiye'nin değil, Anayasa Mahkemesinde alınan gerekçeli kararla Ermenistan'ın değiştirdiğini kaydetti.

Ankara, normalleşme sürecinde gerekçeli karardan önceki duruma dönülmesi için Ermenistan tarafından yazılı bir belgenin ya da çok güçlü siyasi taahhüdün ortaya konulmasını bekliyor.

695
 
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim