Ermenistan'tan olay yaratacak tasarı !

Ermenistan'tan olay yaratacak tasarı !

Ermenistan, Dağlık Karabağ'ın bağımsızlığını tanımayı öngören tasarı için görüşecek.

Ermenistan hükümetinin 5 Mayıs'ta Dağlık Karabağ'ın bağımsızlığının tanınmasını öngören yasa tasarısını gündeme alacağı belirtildi.

Ermenistan muhalefetindeki Miras Partisi milletvekili Zarui Postanciyan ile Ermeni Ulusal Kongresi milletvekili Hrant Bahratyan tarafından hazırlanan yasa tasarısı, hükümet tarafından kabul edilmesi durumunda Dışişleri Bakan Yardımcısı Şavarş Koçaryan tarafından parlamentoya sunulacak.

MİRAS PARTİSİ DAHA ÖNCE TASARI SUNMUŞTU

Sputnik'in haberine göre Miras Partisi, Karabağ'ın bağımsızlığının tanınması için ilki 2009 yılında olmak üzere birkaç kez yasa tasarısı sunmuştu. Ancak bu tasarılar, iktidardaki ErmenistanCumhuriyetçi Partisi'nin çabalarıyla geri çevrilmişti.

SARKİSYAN 'SAVAŞ ÇIKARSA TANIRIZ' DEMİŞTİ

Dağlık Karabağ bölgesinde Azeri ve Ermeni güçler arasında geçen ay onlarca kişinin ölmesine neden olan şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. Taraflar, 4 gün süren çatışmaların ardındanRusya'nın arabuluculuğunda 5 Nisan'da bir ateşkes anlaşması imzalamıştı.

Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, çatışmalar başlandıktan sonra yaptığı açıklamada, savaş çıkması halinde Dağlık Karabağ'ı tanıyacaklarını söylemişti. Hukuken Azerbaycan'ın parçası olan Dağlık Karabağ, fiilen Ermenistan'ın desteğindeki Ermeni ayrılıkçıların denetiminde.

BAKÜ: ERMENİSTAN PROVOKASYONLARA DEVAM EDİYOR

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Nevruz Mamedov ise, Ermeni vekillerin yasa tasarısı sunma adımını provokasyon olarak gördüklerini söyledi.

Ermenistan'ın nisan ayının başında başlattığı provokasyonlara devam ettiğini belirten Mamedov, "Ana amaçları, müzakere sürecini ihlal etmek ve statükonun devamını sağlamak. Ermeni tarafı, uluslararası hukukun, BM Güvenlik Konseyi kararlarının ve müzakere sürecinin kendileri için bir anlam ifade etmediğini bir kez daha kanıtlıyor. AGİT Minsk Grubu eş başkanları bu konuya tepki göstermeli" dedi.