Erol Aksoy'dan Habertürk'e tekzip

Erol Aksoy'dan Habertürk'e tekzip

Habertürk gazetesinin Erol Aksoy hakkındaki iddialara Aksoy'dan mahkeme aracılığıyla yanıt geldi.

Müvekkil Erol Aksoy, Show TV, Cine5 gibi televizyon kanallarının kurucusu, yine Cine 5, Maxi TV, Cine Spor gibi çok sayıda basın ve yayın kuruluşunun da yöneticiliğini yapmış bir kişidir.

26.06.2014 tarihinde “Habertürk” isimli gazetede müvekkil aleyhine ve yargılanmakta olduğu bir dava ile ilgili içerikte bir takım gerçek dışı haberler yayınlanmıştır.   Söz konusu yayınlar, henüz devam etmekte olan yargılamayı etkileyici nitelikte olup, aynı zamanda müvekkilin kişilik haklarını zedelemiştir.

26 Haziran 2014 tarihli gazetenin 1. sayfasının üst kısmında ve 13. sayfasında “EROL AKSOY’UN ZİMMET OYUNLARI – ŞEYTANIN BİLE AKLINA GELMEZ” ve“ÇÖPÜNÜ İKTİSAT’A DÖKTÜ DEVLET GARANTİSİNİ KAPTI” başlıklı haberlerde, iki gün üst üste yazı dizisi şeklinde yapılan haberlerin içeriğinde olduğu gibi,müvekkil hakkında devam etmekte olan ve hâlihazırda temyiz incelemesinde bulunan dava konu edilmiştir. Söz konusu haberde, müvekkilin zimmetine 543 milyon 68 bin 182 TL geçirdiği ve İktisat Bankası’nı batırdığı, şeytanın bile aklına gelmeyecek şekilde yöntemler kullandığı, görülmekte olan davayı zamanaşımına uğratmaya çalıştığı belirtilmiş, davadosyasının içeriği hakkında bir takım gerçek dışı iddialarortaya atılmıştır.

Haberin devamında, 13. sayfada yayınlanan haberin alt kısmında, “YARIN: 112 MİLYAR DOLAR BATIRILDI, KİMDEN NE KADAR VE NASIL TAHSİLAT YAPILDI”yazılmak suretiyle, müvekkil aleyhinde yapÄ ±lan haberlerin yazı dizisi halinde her gün devam edeceği bilgisi verilmiştir.

Müvekkilin yargılanmakta olduğu dava temyizen incelenmek üzere halen ilgili Yargıtay Ceza Dairesinde olup, yapılan bu yayınla aslında hedeflenen müvekkilin itibarını toplum nezdinde zedelemek ve müvekkilin daha fazla ceza alması yönünde yargılamayı etkilemektir.

Müvekkil, İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilmiş olan kararı temyiz ederek sadece her vatandaşın hukuken sahip olduğu hakkını kullanmıştır. Müvekkilin, haberde okuyucuya aktarıldığı şekilde davayı “zamanaşımına uğratmak” gibi bir gayesi kesinlikle olmadığı gibi, böyle bir durum hukuken yargılanmakta olduğu dava açısından zatenmümkün de değildir.

Haber içeriğinde müvekkil hakkında “zimmetine para geçirdi”, “şeytan” gibi ifadeler kullanılarak kendisine hakaret edilmeye devam edilmiştir. Müvekkil, yukarıda belirtildiği üzere geçmişi başarılarla dolu bir işadamıdır. Başarılı bir işadamı olarak yaşamını sürdürmekte iken tüm kamuoyunun bildiği üzere, müvekkilin sahip olduğu bankalara da birçok bankada olduğu gibi TMSF tarafından el konmuştur. O dönemde, içerisinde Show TV’nin de bulunduğu, müvekkilin kurmuş olduğu ve yöneticiliğini yaptığı önemli sayıdaki medya kuruluşuna da TMSF tarafından el konmuştur. Müvekkil Erol AKSOY, uzun yıllardır devam eden davalarda hakkını savunmak için hukuk dışında hiçbir yola başvurmamıştır. TMSF ile Habertürk gazetesinin de sahibi konumundaki Ciner Grubu arasındaki Show TV kanalının satÄ �ş işleminin durdurulması için İdare Mahkemesine açılan dava da müvekkilin hakkını savunmak için başvurduğu yollardan biridir. Nitekim müvekkilin söz konusu başvurusuüzerine İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin 2013/2176 E. Sayılı dosyası üzerinden yapılan inceleme neticesinde yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.  

Müvekkil Erol AKSOY, tamamen hukuk sınırları içerisinde yürüttüğü mücadelesinde önemli ölçüde başarılı olmuştur. Müvekkilin yargılanmış olduğu İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar, müvekkilin de içerisinde olduğu sanıklar tarafından temyiz edildiğinden hâlihazırdahakkında kesinleşmiş bir hüküm bulunmamaktadır.

Ciner Grubuna ait Habertürk gazetesinde 24.06.2014 tarihinde başlayan ve yazı dizisi halinde yayınlanan haberler ile müvekkil hakarete uğramış ve hakkında adeta bir karalama kampanyası yürütülmüştür. Yapılan bu haberlerin içeriğinin müvekkili toplum önünde küçük düşürme amacının yanında 2 Temmuz 2014 tarihinde Yargıtay 7. Ceza Dairesi’nde yapılacak olan duruşmayı da etkilemeye yönelik olduğu hususunda bir şüphe bulunmamaktadır.

26.06.2014 tarihinde yapılan yayınlar gazetecilik mesleğinin gerektirdiği haber verme amacını fazlasıyla aşmış, söz konusu yayınlarla müvekkil hakkında “şeytan”, “zimmetine para geçiren” gibi bir takım hakaretamiz ibareler kullanılarak müvekkil itham edilmiştir.

İlgili yayınlar ile, henüz yargılamanın devam ettiği bir davayla ilgili olarak ve müvekkile atfen “zimmet” suçlaması yapılarak adeta toplum gözünde müvekkilin bu suçu işlediği kanaatini uyandıracak ve tamamen müvekkilin şeref ve haysiyetini ihlal edici şekilde haber yapılmıştır. Yapılan bu haber ile müvekkil, toplum gözünde adeta zimmet suçundan hükümlü olmuş gibi gösterilmiştir. Haberle aslen müvekkil hakkında adeta bir hüküm kurulmuş, gerek Anayasamız, gerek kanunlarımız, gerekse de Evrensel Hukuk kurallarının koruduğu masumiyet karinesi hiçe sayılmıştır. Söz konusu bu iddiaların hiçbirisi gerçeği yansıtmamakta olup, yargılamanın sürüyor olmasından dolayı gerekli açıklamaların tamamı yargılamabitip, müvekkil hakkında kesin hüküm verildikten sonra tarafımızca kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Böylelikle, Habertürk gazetesi ve internet sitesinde yayınlanan 26.06.2014 tarihli haber içeriğinde yer alan hiçbir iddiayı kabul etmediğimizi, müvekkilin şeref ve haysiyetini ihlal edici, müvekkili toplum nezdinde küçük düşürücü ve gerçeğe aykırı yapılan yayınla ilgili olarak her türlü hukuki yola başvuracağımızı bildirir, müvekkil aleyhinde yapılan yayınların hâlihazırda Yargıtay incelemesinde bulunan ve 2 Temmuz 2014 tarihinde duruşması görülen davayı etkilemeye yönelik olduğu hususunun değerlendirilmesini kamuoyunun takdirlerine saygıyla sunarız.

Erol Aksoy adına
Vekili
Av.Erkin ÇINAR