• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 59.662
  • Dolar
  • 1,7675
  • Euro
  • 2,3245
  • Altın
  • 653,05
  • Ankara : -3 °C
  • İstanbul : 1 °C
  • İzmir : 5 °C
  • Adana : 8 °C
  • Antalya : 7 °C
  • Diyarbakır : -2 °C
Çerkezler ve Lazlar da anadil için karar aldı
Yarın İstanbul'a kar geliyor
Bu okulda verem kol geziyor !
Şırnak'ta 15 terörist öldürüldü
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Ertuğrul Özkök dönemi kapandı

Ertuğrul Özkök dönemi kapandı
Doğan Grubu'nun amiral gemisi Hürriyet'te Ertuğrul Özkök devri sona erdi.
29 Aralık 2009 / 12:29

HABER3.COM / ÖZEL

Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök 20 yıllık koltuğunu bıraktı. Hürriyet'in yeni Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu oldu.

Türk medyası şu anda bu haberi konuşuyor. Hürriyet binasında ise tam bir şaşkınlık ve hüzün var...

ENİS BERBEROĞLU BİR MANEVRA MI ?

Doğan Medyası'na bağlı gazeteler içinde Başbakan Erdoğan'la aynı uçakta uçabilen tek isim Enis Berberoğlu'ydu. Berberoğlu'nun bu göreve getirilmesi, Aydın Doğan'ın bir manevrası olarak düşünülüyor.

Öte yandan Ertuğrul Özkök'ün görevden alınacağı haberleri daha önce de çıkmıştı. Haberler üzerine Özkök, "Yeni genel yayın yönetmeninin Aydın Doğan ve ailesi tarafından seçileceğini" söylemişti.

Bugün yaşanan gelişmeye bakılırsa, Enis Berberoğlu'na Aydın Doğan'ın ve kızlarının desteğiyle güven tam.

ENİS BERBEROĞLU KİMDİR?
1956 İstanbul doğumlu. Avusturya Lisesi’ni, Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirdi. Gazeteciliğe 1981 yılında Dünya’da başladı. Cumhuriyet, Güneş ve Hürriyet gazetelerinde, Ankara, Bonn ve İstanbul kentlerinde muhabir-yönetici olarak çalıştı.

Güneydoğu’da ve 1991 Körfez Savaşı sırasında Bağdat’ta habercilik yaptı. CNN Türk'te ve Hürriyet'te ekonomi müdürlüğü, Radikal'de yazarlık yaptı.

Son olarak Hürriyet'in Ankara Temsilcisi olan Berberoğlu'nun evli ve bir kız çocuğu var.

ANKARA METEHAN DEMİR'E EMANET

Enis Berberoğlu'nun yerine ise Ankara temsilciliğine Metehan Demir getirildi. Enis Berberoğlu, Doğan Grubu'nun amiral gemisi Hürriyet'in kaptan köşküne 2 Ocak'ta oturacak.

AHMET HAKAN ÇOK ÜZÜLDÜ

Görev değişikliği kararını duyan Ahmet Hakan, Twitter'da takipçilerine şu cümleleri yazdı: "Türk basının rengini, eğlencesini, güler yüzünü, yaratıcılığını, batılılığını ve fırlamalığını kaybetti. Onu çok arayacağız.."

ÖZKÖK'ÜN YENİ GÖREVİ

Ertuğrul Özkök Hürriyet gazetesinde artık köşe yazarı olarak devam edecek...

BÖYLE VEDA ETTİ

Ertuğrul Özkök, bu sabah yazı işlerini ve bölüm şeflerini acil toplantıya çağırdı. Saat 11:30'da tüm bölüm şeflerinin katıldığı toplantıda konuşan Özkök 2 Ocak'tan itibaren Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmenliği görevini devredeceğini açıkladı.

20 yıldır bu görevi sürdürdüğünü belirten Özkök, bu süre içinde Hürriyet'in birçok tarihe tanıklık ettiğini, zor dönemlerde sorumlu yayıncılık çizgisini sürdürdüğünü söyledi.

Ertuğrul Özkök'ün açıklamaları sürerken bir çok yöneticinin ağladığı görüldü.

Açıklamasında Doğan Medya Grubu'nun zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Özkök, istifa kararını cumartesi günü Aydın Doğan'la yaptığı görüşmeden sonra aldığını belirtti.

O gece ilk defa 7 saat uyuduğunu söyleyen Özkök "20 yılda gerçekten çok yoruldum. 3 yıl öncesine kadar 7 gün çalışıyordum. Buna kimse inanamıyordu. Son 3 yıldır da 6 gün çalışıyorum. yoruldum" dedi...

Özkök sözlerini, "Hürriyet'teki gelenek benim için çok önemliydi. Arkadaş ruhu en üst seviyede. Mesela Ayça Aktan dalmaya başladığım dediği zaman çok sevinmiştim. Fikret Ercan, tenise başladığım dediğinde de çok sevinmiştim. Paylaşmalar önemliydi. Size tavsiyem bu ruhu hiç kaybetmeyin. Aynı heyecanla işinizi iyi yapın. Enis Berberoğlu'nu hepiniz tanıyorsunuz. Daha 6 ay önce bu kattaydı. Bu işi çok iyi yapacağına inanıyorum." diyerek sürdürdü.

"THAT WAS A GOOD LIFE"

Özkök, 2 Ocak'tan sonra da aynı binaya gelmeye devam edeceğini ve gazetede yazar olarak görevine devam edeceğini söylerken "That was a good life" sözünü kullandı.

* That was a good life : Güzel bir yaşamdı...

Özkök sözlerini tamamladıktan sonra gözyaşlarına hakim olamadı...

TELEFONLARI SUSMUYOR

 Özkök, toplantının ardından odasına çekildi, şu sıralarda ise çeşitli telefon görüşmeleri yapıyor.

FİKRET ERCAN ÖZKÖK'Ü ÖVDÜ

Toplantıda Özkök'ün ardından sözü alan Hürriyet'in Yazı İşleri Müdürü Fikret Ercan, Özkök'e övgüler düzdü.

Ercan, Özkök'ün içindeki muhabirlik duygusunun hiç ölmediğini, Amerika'dan dönüp hemen gazeteye gelip sayfalara baktığını, bu heyecanı diğer çalışma arkadaşlarına da aşıladığını, kendisiyle birlikte çalışmaktan büyük gurur duyduğunu söyledi...

YENİ YIL PARTİSİ VEDA PARTİSİ OLDU

Dün akşam ise Ertuğrul Özkök, Hürriyet'in geleneksel yılbaşı partisindeydi. Partiye Aydın Doğan'la birlikte gelen Özkök, Doğan'ın ayrılmasının ardından partide kalmaya devam etti ve çalışma arkadaşlarıyla eğlenceli vakit geçirdi. Bu gece bir nevi Özkök'ün Hürriyet'e bir veda gecesi oldu. Ancak o sıralarda kimse henüz bu haberi bilmiyordu.

EYÜP CAN VE FEHMİ KORU'NUN ADI DA GEÇMİŞTİ

Hürriyet'in en tepe koltuğu için daha önce de Eyüp Can ve Fehmi Koru'nun isimleri telafuz edilmişti. Eyüp Can, "Fethullah Gülen'in prensi" olarak gösteriliyordu. İslami kesime yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak'ta yazan  Fehmi Koru'nun ise Hürriyet için Aydın Doğan'a defalarca mesaj yolladığı da biliniyordu.

REHA MUHTAR: ''TAM ZAMANINDA''

Doğan Grubu'na ait Vatan gazetesinde yazan Reha Muhtar yaptığı açıklamada kararın tam zamanında alındığını vurgulandı. Muhtar, "Bu kadar çok hükümetin değiştiği bir Ortadaoğu ülkesinde 20 yıl bir gazetenin tepesinde kalmak önemli bir şey. Bu Ertuğrul'un çocuklarına bırakabilceği çok değerli bir mirastır" dedi.

ERGUN BABAHAN, ÖZKÖK'Ü KOPYACI İLAN ETTİ

Özkök’ün gidişine sevinenler ve bu haberin ardından “Özkök’e çakanlar” da var. Sabah’ın eski Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan, Özkök’ü Sabah’ı yakından takip edip, kopya çektiğini söyledi. Özkök’ün artıları olduğu kadar eksilerinin de çok fazla olduğunu belirten Babahan, “Gazetede ve yazarlarda demokrat bir çizgi benimseyemedi” dedi.

DOĞAN GRUBU TWITTER'DA

Hürriyet'teki bu değişimi Doğan Grubu'nun önde gelen isimleri internetteki paylaşım sitesi twitter'dan duyurdu.

Durumu Twitter'a ilk yansıtan İsmet Berkan oldu. Berkan haberi duyurmadı ama herkesi kuşkulandıran şu iletiyi paylaştı: "Önemli şeyler oluyor. Hatta oldu bile.."

Çok geçmeden Ezgi Başaran haberi Twitter'a ilk düşüren oldu. Başaran, iletisini "Böyle olmamalıydı" diye bittirdi.

Cengiz Semercioğlu ise "Sporu spor müdüründen, ekonomiyi ekonomi müdüründen, magazini magazin müdüründen iyi bilen yayın yönetmeniydi. Gerçekten efsaneydi o" dedi.

ERTUĞRUL ÖZKÖK KİMDİR ?

4 Ağustos 1947 tarihinde İzmir'de doğdu. İzmir Namık Kemal Lisesi ve Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın ve Yayın Yüksekokulu'nda okuyan Özkök, bir yıl TRT'de muhabir olarak çalıştı ardından Fransa'da İletişim Bilimleri'nde doktora yaptı. Hacettepe Üniversitesi'nde 1986 yılına kadar öğretim üyesi görevini üstlendikten sonra, Hürriyet Gazetesi'nde çalışmaya başladı.

Kitapları: Sanat, İletişim ve İktidar (1982), İletişim Kuramları Açısından, Kitlelerin Çözülüşü (1985), Elveda Başkaldırı (1987), Stalin Baroku (1989), Artakalan Zamanda (1997) 

FOTOĞRAFLARLA ERTUĞRUL ÖZKÖK

12966
 
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim