Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden Sünnet Şöleni

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden Sünnet Şöleni

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığınca şehir genelinde 20 ilçede yapılacak olan Sünnet Şöleni Oltu’da da gerçekleştirildi.

- Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığınca şehir genelinde 20 ilçede yapılacak olan Sünnet Şöleni Oltu’da da gerçekleştirildi.

Oltu Efkan Ala Kültür Evi bahçesinde yapılan törenin ardından toplam 110 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesince Aşkale, Narman, Çat, İspir, Pazaryolu ilçelerinin ardından 20 ilçeyi kapsayan sünnet şöleninin bir ayağı da Oltu’da gerçekleştirildi. Sabahın erken saatlerinde Efkan Ala Kültür Evi bahçesinde toplanan sünnet olacak çocuklara isim listesine göre sünnet elbisesi ve oyuncakları dağıtıldı. Ailelerinde çocuklarıyla aynı heyecanı paylaştıklarının görüldüğü şölende sünnet olacak çocuklara meyve suyu ve kurabiye ikramında bulunuldu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Durak Bulut, sağlık şube müdürlüğü faaliyetleri çerçevesinde ‘Hedef 2023 Çocuğumuzu Sünnet Ettiriyoruz’ projesi kapsamında Erzurum genelinde 2023 çocuğu sünnet ettireceklerini belirtti. Bulut, “Bugünün çocukları 2023 yılının gençleri olacaklar. Anne ve babaların vazifelerinden bir tanesi ve dinimizin de emirlerinden olan sünneti bizler üstlendik. Bu çocukların düğünlerini yapıp askere göndermekte siz anne ve babalarına düşüyor. Hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’e teşekkür ederek “Bu Müslümana yakışan bir şeydir. Gördüğünüz iyiliğin karşısında teşekkür edeceksiniz. Şu gördüğünüz organizasyon tamamen Büyükşehir Belediyemizin siz Oltululara bir hizmetidir” dedi.

Sünnet olacak çocuklar canlı müzik eşliğinde Ankara havalarıyla coştular. Ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Durak Bulut, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek’e plaket verdi. Efkan Ala Kültür Evi’nde sona eren şölen Oltu Devlet Hastanesinde devam etti. Oltu Devlet Hastanesi Başhekimliği Göğüs Hastalıkları katının komplesini sünnet olacak çocuklara ayırırken servisi sünnet olacak çocuklar için balonlarla süslediler.

Yapılan bu hizmetten ötürü Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür eden Oltulu vatandaşlar, organizasyonun hastane bölümünde yaşanan yoğunluktan ötürü ortaya çıkan düzensizliğe sitem ettiler.