Erzurum'da Atlama Kulesi Pist İnşatında Toprak Kayması: 2 İşçi Yaralı

Erzurum'da Atlama Kulesi Pist İnşatında Toprak Kayması: 2 İşçi Yaralı

ERZURUM'da 2011 yılında Dünya Üniversiteler Kış oyunları için 94 milyon lira harcanarak kiremittepe'ye yaptırılan kayakla atlama kulelerinin pistinde geçen...

ERZURUM'da 2011 yılında Dünya Üniversiteler Kış oyunları için 94 milyon lira harcanarak kiremittepe'ye yaptırılan kayakla atlama kulelerinin pistinde geçen yıl meydana gelen göçükten sonra sürdürülen çalışmalar surasında bu akşam toprak kayması meydana geldi. Toprak yığınlarının altında kalan ve çevreden yetişen diğer işçiler tarafından kurtarılarak hastaneye götürülen 2 işçinin de sağlık durumlarının iy olduğu bildirildi.

Erzurum'da 2011 yılında Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan merkez palandöken ilçesinin tarihi kiremitlik tabyasına 94 milyon lira harcanarak yaptırılan kayakla atlama kulelerinin pistinde geçen yıl 15 Temmuz'da göçük oluştu. Bu olaydan sonra tamamen sökülen piste 760 fore kazık dikilmesi için çalışma başlatıldı. Sürdürülen çalışmalar sırasında bu akşam saat 23.00 sıralarında toprak kayması meydana geldi. Bir iş makinesinin yanında çalışan işçiler Veli Budak ve Kutal Gönülal toprak yığınlarının altında kaldı. Çevreden yetişen diğer işçilerin yardımıyla kısmen toprak altında kalan iki işçi, kısa sürede kurtarılarak Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu sırada olay yerine çok sayıda AFAD 112 ve polis ekipleri gitti. Hastanede tedavi altına alınan işçilerden birinin kolunda kırık, diğerinin ise ayaklarında ezilme olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Olay yerine gelerek inceleme yapan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, "Küçük bir kaza yaşanmıştır. Pistlerde herhangi bir tehlike sözkonusu değildir. Bölgeye AFAT, 112 ve polis ekiplerinin gelmesi tedbir amaçlıdır. Çalışmalar kaldığı yerden devam edecektir. İşçilerin sağlık durumları iyi, yakında onlar da taburcu edilecektir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı